از خواص پونه کوهی چه می دانید؟ | تغذیه سالم

پونه کوهی از گیاهان دارویی است که در آشپزی و مصارف دارویی استفاده می شه. نه فقط پونه به غذا عطر و طعم میده بلکه دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی و  ضد باکتریاییه.

جمع آوری – نبض ما

پونه کوهی دارای مواد شیمیایی مانند ( تیمول، پینن، لیمونن، کارواکرول، اسیمن و کاریوفلن ) است که به گیاه بوی منحصر به فرد و لذت بخش میده. پونه از خونواده نعناعه و واسه هضم غذا به درد بخوره. پونه کوهی گیاهیه با برگایی به رنگ سبز تیره که پوشیده از کرکه. درحالی که نعناع اینجور پرزهایی رو نداره. برگای این گیاه، بیضی شکل و نوک تیز هستن و دارای گلای ارغوانی رنگه. جویدن نعناع و پونه واسه بر طرف کردن سکسکه خوبه و ضد تشنج و آروم کننده اعصابه به درمان اسهال و بیماریای روده ای کمک می کنه هم اینکه شامل مقدار زیادی ویتامین A و B هستش.

فایده های درمانی پونه از دیدگاه ابوعلی سینا

به گفته اون تندی و تلخی که پونه داره بسیار نرم کننده س و مخصوصا پونه کوهی در نرمش دادن موثرتر از جویباریه. خون رو به طرف پوست میکشه و قرحه آوره. پونه رو تنها خورندف عرق ریزه و بسیار گرمی بخش. مواد رو از عمق تن جذب می کنه. تیکه کننده و خشکاننده و گرم کننده س.

از خواص پونه کوهی چه میدونید؟

واسه درمان درد مفاصل آب پزش رو بخورند. کوفتگی ماهیچه و دور و بر ماهیچه رو برطرف می کنه. ضماد پونه که پوست رو می سوزونه هم داروی عرق النساءه. ضماد پونه مزاج اندام رو تغییر میده و جاذبیه که از غمق جذب می کنه. پونه رو بخورند و به دنبالش آب پنیر سر کشن و چندین روز پشت سر هم تکرار کنن که در درمون پاغر و واریس خوبه. پونه ای که ( غلیجن ) اسمشه هم خوردنش داروی ترنجیدگی و مالیدنش بر پوست که خون رو به سمت پوست میکشه درمون نقرسه.

فایده های درمانی پونه

پونه کوهی و ویتامین K

پونه کوهی منبع خوبی از ویتامین K، ویتامین E، منیزیم، منگنز، آهن، کلسیم و اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ه. ویتامین K باعث ارتقای رشد استخوانی می شه و چگالی استخون رو حفظ می کنه. واقعا ویتامین K یکی از ریزمغذیای موثر در تولید سلولای استخوانیه. هم اینکه این ویتامین در تولید پروتئینای انعقادی نقش زیادی داره.

پونه کوهی و خواص آنتی اکسیدانی

تیمول و رزمارینیک اسید، فیتوکمیکالای بسیار قوی موجود در برگای سبز پونه کوهی هستن که می تونن سلولا رو از آسیبای به وجود اومده به وسیله رادیکالای آزاد اکسیژن مراقبت کنن. تحقیقات آزمایشگاهی نشون میده که پونه کوهی ظرفیت آنتی اکسیدانی قوی تری به نسبت آنتی اکسیدان های صنعتی که به فرآورده های صنایع غذایی اضافه می شن داره. ظرفیت آنتی اکسیدانی پونه کوهی ۴۲ بار بیشتر از سیب، ۳۰ مرتبه بیشتر از سیب زمینی و ۱۲ بار بیشتر از پرتقاله.

مطالب در رابطه

خواص خوردن پسته در صبحونه

روش درست کردن چند نوع کیک بدون شیر

واسه مقابله با اسید معده چه بخوریم؟

فایده های درمانی چای نعنا و روش درست کردن دمنوش

خواص آنتی باکتریال

پونه کوهی، آنتی باکتریال است. مواد شیمیایی فعال موجود در پونه کوهی رشد باکتریایی چون سودموموناس آیروژنز و استافیلوکوکوس اورئوس رو متوقف می کنه. حتی تحقیقات زیاد نشون میده که پونه کوهی به نسبت داروهای تجویزشده در برابر باکتری ژیاردیا بسیار موثرتر عمل می کنه. انگار پونه کوهی به دلیل تقویت سیستم ایمنی در مقابله با عفونتا، قوی ظاهر می شه.

پونه کوهی گیاهی پر از فیبر

فیبرهای موجود در پونه کوهی، باعث اتصال نمکای صفراوی به مواد سمی سرطان زا در کولون می شه. در نتیجه دفع اونا از بدن رو تسریع می کنه و بدن مجبور می شه تا کلسترول بیشتری رو واسه تولید نمکای صفراوی تجزیه کنه. واسه همینه که رژیم پر از فیبر، سطح کلسترول بدن رو کم می کنه و خطر دچار شدن به سرطان کولون رو کم می کنه.

اثرات درمانی دیگه پونه کوهی

  1. بهبود مشکلات معده ای و روده ای مانند نفخ، سنگینی معده، سکسکه، تسریع هضم غذا و…
  2. ضد عفونی مجاری تنفسی، بهبود سرماخوردگی، برونشیت و…
  3. آرامش دردهای ماهیچه ای، درد دندون، سردرد، گوش درد و…
  4. درمان خیلی از بیماریای پوستی مانند جوش، شوره سر و…
  5. تسریع روند درمان انگلای روده ای، برطرف کردن خستگی و…
  6. پیشگیری یا کند کردن روند پیشرفت سرطان سینه

مقدار مصرف مجاز پونه کوهی

واسه درمان انگلای روده ای ۲۰۰ میلی گرم از روغن پونه کوهی سه بار در روز به مدت ۶ هفته مصرف شه.

مشکلات جانبی و احتیاطات پونه کوهی

خوردن پونه کوهی می تونه دلیل ناراحتی معده در بعضی افراد شه علاوه بر این، کسائی که به گیاهان واسه خونواده نعناع مانند ریحان، سنبل، نعناع و مریم گلی حساسیت دارن باید مراقب باشن چون که اونا هم ممکنه به پونه واکنشای آلرژیک دارا باشن.

پونه کوهی خوراکی در مقادیر دارویی در دوران بارداری نباید مصرف شه چون خطر سقط جنین با مصرف پونه کوهی هست.

.

.

منبع : nabzema.ir