از خواص کدو حلوایی چه می دانید؟! | تغذیه سالم

از خواص کدو حلوایی چه میدونید؟!

از خواص کدو حلوایی چه میدونید؟!

صرف ۱۰۰ گرم کدو حلوایی ممکنه به مقابله با شکلای جور واجور سرطان کمک کنه و شاید از چشم هم در برابر بروز آب مروارید مراقبت می کنه و می تونه باعث افزایش دید در شب شه.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین، لیکوپن نام رنگدونه موجود در کدو تنبل است. تخم این کدو منبع غنی آهن و روش، شامل سلنیوم و عناصر کمیابیه که واسه باروری مردان ضروریاند.

در طب سنتی چین، فکر می کنن که کدو حلوایی دارای خاصیت خنک کنندگیه و از اون واسه درمان اسهال، اگزما و احتباس آب در بدن استفاده می شه.

هم اینکه به نظر میاد که کدو به تنظیم سطح قند خون کمک می کنه و عمل پانکراس رو هم تحریک می کنه.

به خاطر همین مصرف منظم کدو حلوایی در رژیم غذایی افراد دیابتی که دارای مشکلات هیپوگلیسمیک (افت سطح قند خون) هستن، پیشنهاد می شه.

کدو حلوایی و دانه های کدو می تونن کرمای روده رو از بین ببرن و خلط اضافی رو از ریه ها و قسمت فوقانی مجرای تنفسی (گلو) خارج کنن.

می گن که کدوهای آبدار تابستونی دارای خاصیت خنک کنندگی هستن و مانند دیورتیکا (مواد ادرار آور) عمل میکنن و از این رو به درمان احتباس آب در بدن کمک می کنن.

تاثیر این کدوها وقتی که با پوست خورده می شن بیشتره.

هم اینکه در طب چینی، از آب کدو مستقیما روی پوستی که دچار سوختگی شده استفاده می کنن و فکر می کنن که کدو تنبل خاصیت ملینی داره و مکمل موثری در روند سم زدایی طبیعی بدنه.

مصرف ۱۰۰ گرم از کدوسبز وقتی که به آرومی پخته شده باشه می تونه نصف ویتامین C لازم بالغین رو تامین کنه.

فواید خاص کدو

کدو و سرطان پروستات

مصرف منظم سبزیجات زرد و سبز می تونه خطر بروز سرطان پروستات رو در مردان بالای ۶۰ سال کم کنه.

آلفا و بتا کاروتن موجود در کدو حلوایی می تونن عوامل ایجاد کننده سرطان پروستات رو که به طور طبیعی در بدن وجود دارن و یا در اثر آلودگیای محیطی وارد بدن می شن از سلولای بدن خارج کنن.

کدو و آب مروارید

خطر بروز مشکلات بینائی مثل آب مروارید و تخریب لکه زرد شبکیه در سالمندانی که سطح آنتی اکسیدان بتا کاروتن خونشون پایینه در مقایسه با آدمایی که دارای سطح بالاتری از این آنتی اکسیدان هستن، بیشتره.

با اضافه کردن کدو حلوایی به سوپ و خورشت میشه به افزایش دریافت بتا کاروتن در سالمندان کمک کرد.

کدو و سرماخوردگی و آنفلوانزا

به هنگام سرماخوردگی و آنفلوانزا، سطح آنتی اکسیدانایی چون ویتامین C ،E، بتا کاروتن و آلفا کاروتن در بدن کم میشه.

کدو حلوایی و کدو مسمایی از منابع این آنتی اکسیدانا هستن و می تونن افراد رو در مقابل سرماخوردگیای شایع و آنفلوانزا مراقبت کنن.

کدو و مریضی قلبی

بنظر میاد که رنگدونه لیکوپن، ویتامین C، ویتامین A و بتاکاروتن موجود در کدو حلوایی و کدو تنبل خطر دچار شدن به بیماریای قلبی عروقی رو کاهش میدن.

این مواد به جلوگیری از تخریب و انسداد دیواره رگا به وسیله کلسترول LDL کمک می کنن.

* متخصص تغذیه

جمع آوری : iranstyle.ir

.

منبع :