فایل پژوهش: پایان نامه ارشد رشته کشاورزی با موضوع پسته یا طلای سبز

با عنوان : پسته یا طلای سبز

در ادامه مطلب می تونین تکهایی از اول این پایان نامه رو بخونین

و در صورت نیاز به متن کامل اون می تونین از لینک پرداخت و دانلود لحظه ای واسه خرید این پایان نامه اقدام کنین.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

پایان نامه ارشد رشته کشاورزی

با موضوع :

نکته مهم : این متن به زبون گفتگو ای (خودمونی) تبدیل شده

 

پسته یا طلای سبز

واسه رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شه

تکهایی از متن مثلا : (ممکنه هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزه یا بعضی نمادها و اشکال درج نشه اما در فایل دانلودی همه چیز منظم و کامله)

چکیده :

در این تحقیق به مقصود آزمایش وضعیت آلودگی ارقام پسته استان قزوین به قارچ آسپرژیلوس فلاووس، هشت رقم از ارقام پسته که بیشترین سطح زیر کشت رو در استان دارن مورد مطالعه قرار گرفت. برداشت نمونه­ها از مناطق پسته­کاری استان که بیشتر در دور شهرستون­هاي قزوین و بویین­زهرا تمرکز یافته، انجام گرفت. در این تحقیق از ارقام بومی کال خندان، پسته قرمز، پسته سفید و کله­بزی و ارقام غیر­بومی اکبری، احمدآقایی، کله­قوچی و اوحدی نمونه­ورداری گردید. واسه تهیه هر نمونه اصلی 10 نمونه فرعی 1 کیلویی برداشت گردید، پس از اختلاط کامل نمونه­های فرعی با یک­دیگر نمونه­ای یکنواخت به وزن 1 کیلوگرم مثلا اصلی در نظر گرفته گردید. جهت انجام این تحقیق در تابستون و پاییز سال 1390 همه با همً 28 نمونه اصلی از ترمینال­های مکانیزه، نیمه­مکانیزه و سنتی تهیه گردید. 250 گرم از هر نمونه اصلی واسه آزمایش وضعیت آلودگی به آفلاتوکسین با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و خالص­سازی به وسیله ستون ایمونوافینیتی استفاده شد.

جهت حدس میزان آلودگی نمونه­های پسته به قارچ Aspergillus flavus از روش کشت رقتی Serial dilution استفاده گردید. مغز آسیاب شده نمونه­ها روی محیط کشت اختصاصیAFPA (Aspergillus flavus parasiticus agar ) کشت گردید.3 الی 7 روز پس از کشت پرگنه­های قارچ آسپرژیلوس فلاووس شناسایی، شمارش و جداسازی گردید. بعد مقایسه میانگین تعداد کلنی­ها در نمونه­های مختلف از راه روش­های آماری انجام گردید.

در این تحقیق از بین 28 نمونه برداشت شده از استان قزوین در 2 نمونه (7%) آلودگی به توکسین ردیابی گردید و در 26 نمونه ( 93%) هیچ مقداری از توکسین ردیابی نگردید. بیشترین آلودگی به آفلاتوکسین به میزان 27/27 پی پی بی و کمترین آلودگی به میزان 04/3 پی پی بی اندازه­گیری گردید. بیشترین میزان آلودگی به قارچ آسپرژیلوس فلاووس به میزان 3 کلنی در هر گرم و کمترین میزان آلودگی به قارچ آسپرژیلوس به میزان صفر کلنی در هر گرم بود.

در این تحقیق اثر غلظت­های مختلف بعضی ترکیبات غیرشیمیایی مثل نانو ذرات نقره و هم فرآورده زیستی لاکتوپراکسیداز در کنترل قارچ آسپرژیلوس فلاووس در شرایط آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. مطالعه و آزمایش آماری نتایج مشخص کرد بین غلظت 3 در هزار ترکیب زیستی Lactoperoxidase و شاهد فرق معنی­داری هست و این غلظت باعث پدید اومدن کاهشی برابر 33.7% در رشد قارچ A. flavus در شرایط آزمایشگاهی شده. در آزمایشات انجام شده روی غلظت­های مختلف نانو ذرات نقره، نتایج آزمایش­های آماری مشخص کرد بین تعدادی از غلظت­های استفاده شده و شاهد فرق معنی­داری هست و غلظت 200 پی پی ام نانوذرات نقره با کاهشی برابر 55% در رشد قارچ A. flavus بیشترین اثر رو در مهار رشد قارچ در شرایط آزمایشگاهی داراس.

مطالعه­های انجام شده در این تحقیق تنها شامل جداسازی و امتحان میزان آلودگی به توکسین در تعداد محدودی از نمونه­های پسته مربوط به نواحی جورواجور استان قزوین می­باشه و جهت حصول به نتایج دقیق و کامل­تر نیاز به مطالعه­های بیشتریه.

اینم بخونین:   فایل پایان نامه : پایان نامه ارشد رشته کشاورزی : تاثیر محلول پاشی به کمک محرک رشد پلی آمین، بور و مولیبدن بر عملکردگلرنگ

واژگان کلیدی: استان قزوین، آسپرژیلوس فلاووس، آفلاتوکسین، HPLC، نانونقره، Lactoperoxidase

1-1مقدمه

پسته يكي از مهم­ترين اجناس كشاورزي كشوره كه از جنبه­هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، زيست­محيطي و … اهميت زیاد زيادي داره. حدود 10% از درآمد غيرنفتي كشور به اين محصول كه به درستي طلاي سبز نام گرفته اختصاص يافته و بيش از 150 هزار خانوار شهري و روستايي مستقيماً از اين محصول ارتزاق مي­کنن. پسته به عنوان آخرين محصول قابل كشت در بسياري از میدون­هاي كشت و زرع مطرحه و اين به اين معنيه كه در صورت از ميان رفتن باغات پسته محصول ديگري در اون میدون­ها قابل كشت نيست و در صورت اتفاق اين اتفاق پيشرفت كوير و بيابان­زايي خودداری­ناپذيره. پس سعي و سعی در جهت پیشرفت كشت و توليد و صادرات اين محصول و حفظ اون از عوامل ضرر­زا نه تنها باعث پديد اومدن منافع اقتصادي و مالي مي­شه بلكه جلوگيري از گسترش بيابان­ها و كويرزدايي هم در بحث پیشرفت كشت پسته زیاد با اهميت و مهمه. بايد توجه داشت سعي در گسترش سطوح زيركشت و توليد پسته بی دید کردن مسايل مربوط به صادرات اون نتيجه مناسبي عايد بخش كشاورزي نخواهد كرد. حاصل صادرات محصول پسته به ساير كشور­هاي دنیا ورود ساليانه حدود یک ميليارد دلار ارز به كشوره. اين مقدار ارز براي كشور ما كه داراي محدوديت­هاي بسياري در منابع ارزيه زیاد حياتي و با اهميته. اين موضوع باعث مي­شه تا تحقيقات در جنبه­هاي مختلف توليد، فرآوري و صادرات اهميت پيدا آروم. حضور در بازار جهاني تنها با داشتن مزيت نسبي در توليد امكان پذيره اما باقی موندن در اين بازار پررقابت تنها در صورتي اتفاق مي­افتد كه استاندارد­هاي جهاني كه هر روز نسبت به قبل سختگيرانه­تره مورد توجه و رعايت قرار گيرد. اين موضوع ضرورت تحقيقات در بخش فرآوري، بسته­بندي، انبارداري، صنايع تبديلي و بازاريابي پسته رو آشكارتر مي­سازه(حکم­آبادی، 1390).

شايد بشه ادعا کرد كه مهم­ترين مشکل قبل روي صادرات پسته توليدي در كشور مسئله آلودگي به انواع آفلاتوكسينه. حد مجاز و استاندارد وجود آفلاتوكسين يكي از شاخص­هاي مهم جهت ارسال پسته در تمامي دنياست و امروز محموله­هاي بسياري به دليل بالا بودن ميزان آلودگي به آفلاتوكسين مجوز ورود به بازارهاي جهاني رو به دست نمي­آورند. تحقيقات انجام شده مشخص کرده طي سال هاي 1383 تا 1386 علي­خلاف میل افزايش صادرات پسته ايران ميزان صادرات پسته به كشور­هاي عضو اتحاديه اروپا به دليل وضعيت آلودگي پسته توليدي به آفلاتوكسين كاهش يافتهه(عبدالهی­عزت­آبادی، 1389).

1 – 2كليات

پسته با نام علمی Pistacia vera L. در سال 1737 به وسیله لینه نام­گذاری شده(شیبانی و همکاران، 1374). جنس Pistacia به خونواده سماق(Anacardiaceae) تعلق داشته و گیاهی بومی مناطق نیمه­گرمسیریه. خونواده (Anacardiaceae) همه با همً از 75 جنس و 600 گونه تشکیل شده و گیاهان شناخته شده­ای مثل، سماق(Rhus)، پر(Cotynus)، انبه(Magnifera) و بادام­هندی(Anacardium) وابسته به همین خونواده­ان که در بیشتر نقاط گرمسیری پیدا کرد می­شن(حکم­آبادی، 1390).

شما می تونین مطالب مثل این مطلب رو با جستجو در همین سایت بخونین 
                   

گياه پسته درختیه که به گفته­ای بومی آسیای­مرکزی و به گفته دیگر بومی آسیای­غربی و آسیای­صغیره. هم­حالا گونه­های خودرویی از این گیاه در مناطق گرم وخشک با بارندگی کم و زمستون­های ملایم لبنان، فلسطین، ایران، عراق، ترکیه، هند، جنوب اروپا و نواحی کویری آسیای­مرکزی و آفریقای­شمالی يافت می­شه(فرگوسن، 1378).

نکته مهم : این متن به زبان محاوره ای (خودمونی) تبدیل شده است

 

شما می تونین تکهای دیگری از این مطلب رو در شماره بندی انتهای صفحه بخونین              

در ميان گونه­هاي مختلف پسته گونهPistacia vera L. تنها گونه تجاری و قابل خوردن جنس Pistaciaه که از بین 11 گونه دیگر اين جنس شناسایی شده. نشونه کلی همه این 11 گونه تولید ماده­ای به نام سقز (تربانتین) ه (ابریشمی، 1373). در جدا گونه­ها از یک­دیگر خصوصیات برگ و میوه و گل مورد توجه قرار می­گیرد. در بین گونه­های جز­خوراكي ارقامی هست که به عنوان پایه واسه پیوند پسته استفاده می­شن. پسته به دليل خوشمزه و مطبوع بودن از شناخته شده­ترين مغزهاي درختي در دنياست(حکم­آبادی، 1390).

قدیمی­ترین اثری که از پسته در دنیا هست، قطعه چوب نیم­سوخته­ای مربوط به عصر حجره که در دور شهرستون فسا در استان فارس پیدا شده و هم­حالا در موزه پاریس نگهداری می­شه(موسسه تحقیقات پسته، 1383). جنگل­های وحشی و خودروی پسته در ناحیه شمال­شرقی ایران و نواحی هم مرز با ترکمنستون و افغانستون سابقه­ای باستانی داره و تصور می­رود پسته حدود 3 تا 4 هزار سال قبل در ایران اهلی و مورد کشت و کار قرار گرفته. اولین ارقام پسته شباهت زیادی به ارقام وحشی داشتن اما کم کم بر اثر پیوند، جابجایی و توجه کشاورزان به درشتی میوه­ها ارقام جدید به وجود اومده و طبق جای و افراد نام­گذاری شده. قدیمی­ترین رقمی که نام اون در کتب مربوط به قبل اسلام هم اشاره گردیده رقم گرگانیه(پناهی و همکاران، 1381). بعضی گسترش پسته در دنیا رو از ایران می­دانند، طبق تحقیقات و مکتوبات بر تولد لوفر، ایران­شناس امریکایی نام درخت پسته در زبون­های یونانی، لاتین، عربی، ترکی، روسی، ژاپنی و خیلی از زبون­های اروپایی از نام پارسی این درخت اقتباس شده. در پارسی قدیم این درخت پیستاکو و در پارسی­میونه یا پهلوی پیستاک نامیده می­شده و این لغات بعدا به پسته تبدیل شده(ابریشمی، 1373).

پسته اهلی (Pistacia vera L.) درختی خزان­کنندهه و برگ­های اون بیشتر دوتایی و دارای یک جوانه در کنار هر برگه که شروع به شکوفه و بعد به شاخه میوه­دهنده در سال بعد تبدیل می­شه. اینطوری میوه­های پسته روی شاخه­های يكساله به گونه جانبی رویت می­شه. پسته از دید گیاه­شناسی جزء میوه­های هسته­دار مثل هلو و زرد آلوست که از سه لایه درون­بر، بین­بر و برون­بر شامل: هسته، گوشت و پوست تشکیل شده اما قسمت خوراکی پسته مثل: بادام ، گردو، فندق و پکان برخلاف هسته­داران شناخته شده لایه درون­بر یا هستهه. پسته مثل خرما گیاهی دو پایه بدین معنی که گل­های نر و ماده روی پایه­های جداگونه می­روید و تولید محصول به همراهی هر دو پایه با هم وابسته. گل­های ماده در پسته خوشه­ای و بی گلبرگ و شهد (نکتار) ه و بر عکس بقیه گل­ها زنبور عسل و بقیه حشرات گرده­افشان رو به خود جلب نمی­کنه پس وجود باد واسه تلقیح گل­های ماده به وسیله گل­های نر ضروریه. گل ماده در پسته دارای یک تخمدان و یک تخمکه. برگ­ها در این گیاه از 5 تا 7 برگچه تشکیل شده و قطر تاج درخت حتی به 10 متر هم مي­رسد. سیستم ریشه پسته با برابری کامل با شرایط رویش گیاه اساسی و عمودیه و در اعماق زمین به جستجوی آب می­­پردازد و واسه همین تا مدت زیادی قادر به تحمل خشکیه. پسته علاوه برتحمل شرایط خشک تحمل بالایی جلو آب و خاک شور داره. این درخت می­تواند دمای 45 درجه بالای صفر و 25 درجه زیر صفر رو هم تحمل کنه البته میزان تحمل شرایط نامساعد به مرحله رشدی گیاه وابسته(فرگوسن، 1378).

جداول 1 و 2 شرایط بهینه، قابل­تحمل و نامناسب شاخص­هاي محیطی و کیفیت آب و خاک رو براي پرورش پسته اعلام می­داره(غیبی و جوادی خسرقی، 1384).

اینم بخونین:   متن کامل: پایان نامه ارشد رشته کشاورزی : فرمولاسیون و تولید کیک بدون گلوتن با جایگزینی آرد گندم

خاک به عنوان بستر رشد و نمو و آب به عنوان حلال و انتقال­دهنده تموم مواد و عناصر غذایی لازم جهت فتوسنتز به غیر از کربن از اساسی­ترین فاکتورهای قرار گرفتن و رشد گیاهان می­باشه و در نظر داشتن این نکته به دلیل تنوع خیلی در شرايط مربوط به خاك و آب براي احداث باغ و كاشت پسته زیاد ضروريه. درخت پسته در خاک­های غنی، شنی لومی با عمق زیاد و Ec آب و خاک مناسب محصول بالایی تولید می­کنه، البته شرایط خوب آب و خاک تنها زمانی کارایی داره که شرایط محیطی مناسبی هم وجود داشته باشه. موقع نامناسب بودن شرایط محیطی و آب و خاکی علاوه بر کاهش تولید در واحد سطح، حساسیت به عوامل ضرر­زا هم افزایش خواهد يافت. علاوه بر عوامل اشاره گردیده در بالا عوامل دیگری هم باید در مطالعه­ها مورد توجه بگیره، وجود لایه سخت، قلیایی بودن خاک، وجود لایه ً شنی زیر لایه رسی و بالا بودن سطح ایستابی هم از عوامل محدودکننده در کاشت پسته به حساب می­روش و لازمه در صورتی که عوامل محدودکننده قابل رفع باشه عملیات اصلاح انجام گیرد و اگه این طور نباشه از احداث باغ صرف­نظر شه(غیبی و جوادی خسرقی، 1384).

پسته قبل از 5 سالگی میوه نوبرانه می­بده و در 10 تا 12 سالگی باردهی اقتصادی اون شروع خواهد گردید. طول عمر طولانی این درخت دلیل خوبی بر مقاومت اون جلو شرایط نامناسبه (پیر ترین درخت پسته ثبت شده در ایران بر مزار احمد جامی در تربت جام هنوز پابرجاست). در ایران این گیاه از ارتفاع کمه کم 700 متر از سطح دریا در خراسان تا حداکثر1850 متر از سطح دریا در کرمان کاشت می­شه اما این میزان در بقیه نقاط کاشت پسته متفاوت هستش مثلاً در کالیفرنیا این درخت بیشترین حد در ارتفاع 700 تا 800 متر از سطح دریا کشت می­شه تا نیاز گرمایی واسه رشد و نمو اون تامین شه(فرگوسن، 1378).

1 – 3 اقتصاد پسته

پسته یا طلای سبز یکی از مهم­ترین اجناس باغیه که نام اون در دنیا با نام ایران آمیخته و توامه. سرزمين ايران سال­هاست بی­رقيب، بزرگ­ترين توليدكننده و صادركننده پسته در دنیا بوده اما الان به دليل سودآوري و تقاضاي بالاي بازار كشورهاي ديگری در زمينه توليد و تجارت پسته با ايران به رقابت برخاسته­ان. با این حال هنوز ايران بزرگ­ترين توليدكننده و صادركننده دنیا حساب مي­شه. طبق آمار منتشره به وسیله سازمان خواربار جهانی (فائو[1]) میزان تولید پسته در دنیا در سال 2009 میلادی حدود 633572 تن بوده و از این مقدار 255000 تن به وسیله ایران تولید شده و کشور آمریکا با 175088 تن و ترکیه با 81795 تن در رده­های بعدی رده­بندی جهانی تولید پسته قرار دارن(فائو، 2009 ). پسته از حدود 80 سال قبل با شروع صادرات اون به بقیه کشورهای دنیا ارزش اقتصادی زیادی پیدا کرد. و از اون وقت به بعد سطح زیرکشت اون گسترش پیدا کرد. طبق آمار سال 1387 وزارت کشاورزی سطح زیرکشت پسته در کشور430692 هکتار حدس زده شده و 87% یعنی 375377 هکتار از سطح بارور و 13% یعنی 55315 هکتار اون نهاله و باغات پسته 18% کل سطح زیرکشت اجناس باغی رو در کشور به خود اختصاص می­بده(آمارنامه کشاورزی، 1387). میانگین تولید پسته در سال­های آور و نیاور بیشتر از 200 هزار تن محاسبه شده. با اعداد اشاره گردیده در قبل باید گفت ایران از نگاه سطح زیرکشت و تولید مقام اول جهانی رو داراس و سالیانه حدود 150 هزار تن پسته به خارج از کشور صادر و میلیون­ها دلار ارز وارد کشور می­شه. طبق آمار منتشره به وسیله فائو ايران در سال 2005 تقريبا 145 هزار تن پسته به كشورهاي مختلف دنيا صادر كردهه(فائو، 2007).

تعداد صفحه :83

قیمت : چارده هزار و هفتصد تومن

***

—-

پشتیبانی سایت :        ———-        serderehi@gmail.com