از خواص زعفران ایرانی چه می دانید؟ | طب ایرانی

از خواص زعفران ایرونی چه میدونید؟

به گزارش ایران ناز زعفران ایرونی با عنوان طلای سرخ، ارزش صادراتی بالایی داره. ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در دنیاس. سابقهٔ کاشت زعفران در ایران به بیشتر از ۳۰۰۰ سال پیش برمیگرده.چه آب وهوایى براى کشت زعفران مناسبه؟زعفران گیاهىه گرمسیرى و در نقاطى که آب وهوایى معتدل داشته باشه

 

و داراى تابستون هاى گرم و خشک و آفتابى و پاییز و زمستون تقریبا ملایم داره به خوبى رشد مى کنه. موضوع کاشت زعفران ممکنه در همه شرایط صادق نباشه چون احتمال داره گیاه زعفران به صورتى با محیط موافق نشه. اگه در همدان که در ردیف شهرهاى سردسیرى ایرانه

 

زراعت زعفران یافته های رضایت بخشى داده.با چیدن گل زعفران هدیه اى به آدم عرضه مى شه که با لطافت و بوى خوشش خستگى کار روزانه رو از تن اونا بیرون مى کنه.زعفران به جهت طعم، بو و رنگ و رنگ زرد خاص خود به عنوان یه افزودنى در سفره غذایى هر ایرانى نقش مهمى رو اجرا مى کنه.

 

زعفران ایرونی در غذاها مخصوصا همراه با برنج مصرف مى شه.چمچه: اولین اندامى که از زعفران در سطح خاک دیده مى شه و زعفران در برخى ارقام بلند یا متوسط یا کوتاه دیده مى شه.برگ: زعفران برگ هاى نوک تیزى داره که روى اونا تیره تر و زیرشون روشن تره.کلاکه: کلاکه زعفران سه شاخه س،

 

 

طول اونا نسبت به گلبرگ فرق داره و لبه اون حالت چین خورده داره.خامه زعفران: زرد رنگه که در برخى گونه ها کم رنگ یا پر رنگ مى باشه. این فرق رنگ به نسبت کارتنویید موجود در اون بستگى داره.گلبرگ یا کاسبرگ: گلبرگ زعفران هر کدوم سه تا و ضخامت اونا مى تونه کم یا زیاد باشه.

 

سوخ( پیاز): پیاز زعفران ممکنه گرد یا تو رفته باشه و داراى الیاف قهوه اى رنگه که بسیار فشرده بوده و رنگ سفید پیاز به روشنی دیده مى شه.زعفران ایرونی، کیمیایی که رنگ می بخشدروش دم کردن زعفران:زعفران رو با یا بدون قند و شکر ساییده و در اون سه قالب یخ مى اندازیم،

 

میذاریم در هواى آزاد تا آب شه. وقتى به طور کامل حل شد اونو در شیشه کوچیک ریخته و در یخچال نگهدارى مى کنیم این زعفران بسیار خوشرنگ می شه و هر زمان خواستیم استفاده مى کنیم. کسانى که در مناطق مرطوب هستن باید زعفران رو قبل از ساییدن ٣٠ ثانیه در ماکروویو گرم کنن

 

تا خشک شه بعد اونو سرد و بعد پودر کنن.چاى زعفران از تجمع کلسترول در رگا جلوگیرى مى کنه و اینطوری از بیمارى هاى قلبى جلوگیرى مى کنه. زعفران حاوى موادىه که به اون کروستین مى می گن که فشار خون رو پایین مى آورد اینطوری از بیمارى هاى قلبى جلوگیرى مى کنه.

 

 

کاهش در قاعدگى: چاى زعفران به عنوان یه محرک براى جنب و جوش قاعدگى در زنان که عادت ماهیانه ى منظم ندارن بسیار مناسبه. دم کرده ى گیاه زعفران براى کاهش خون ریزى رحم، کاهش درد ناشى از قاعدگى به کار برده مى شه.کسانى که از بى خوابى رنج مى برند مى تونن

 

با یه فنجون چاى زعفران ایرونی یه خواب راحت داشته باشن.از راه درست کردن دمنوش زعفران تا خواص زعفران و موارد منع مصرف زعفران:روش درست کردن دمنوش زعفران:آب رو در ظرف مناسبى بریزین، زعفران و عسل رو اضافه و مخلوط کنین و اجازه بدین مواد روى گرما مستقیم حدود ۵ دقیقه به آرامى بجوشه

 

و بعد مخلوط رو از صافى عبور داده و در فنجون بریزین و سرو کنین.خواص دمنوش با زعفران ایرونی:دمنوش زعفران خاصیت اشتها آور داشته و در بهبود کارکرد دستگاه گوارشى داره و به هضم غذا و رفع نفخ معده کمک مى کنه. دمنوش زعفران هم ادرار آور بوده و مثانه رو پاک مى کنه.

 

موارد منع مصرف دمنوش زعفران:به کار گیری دمنوش زعفران در دوران باردارى نباید مصرف شه چون موجب سقط جنین مى شه.اندازه نگه دار که اندازه نکوست!این ضرب المثل در مورد زعفران هم صدق مى کنه. مصرف هر گیاهى در کنار تموم خوبى هایى که داره، مى تونه مشکلاتى رو هم براى مصرف کننده در پى داشته باشه. معمولا پیشنهاد مى شه بیشتر از ٢ گرم زعفران در طول روز مصرف نشه.

منبع :

جمع آوری به وسیله بخش طب سنتی و گیاهان دارویی | خواص عرقیات سایت

  • مطالب در رابطه