از خواص سقز چه می دانید؟ | سبزیجات

سقز رو که می شناسین؟ همون صمغ آدامسی زرد رنگی که باید از طعم اون خوشتون بیاد تا حضور پررنگی در داخل دهن داشته باشه.

 

 

سقز صمغ، رزین یا شیره غلیظ درختی به نام بنه یا درخت پسته وحشیه. معمولا از تنه این درخت در فصل خزان به طور طبیعی یا با دادن شکاف، صمغی خارج می شه که در فارسی به اون سقز می گن و در آدامس استفاده میشن و هم اینکه فایده های درمانی و صنعتی زیادی داره.

 

شیره سقز در زمان ترشح از تنه درخت به رنگ سبز روشن بوده و غلیظ و چسبناکه و به عنوان یه مسهل و ملین در درمان یبوست کاربرد داره و چون مقوی معده بوده و به هضم غذا کمک می کنه و اشتها آور خوبیه حکمای مشهوری چون بوعلی سینا از اون واسه درمان یه سری از بیماریای گوارشی استفاده می کردن.

 

سقز مثل آنتی بیوتیک تا حدودی با باکتری عامل اصلی زخم معده و اثنی عشر مقابله می کنه ضمن این که خیلی از اهالی محلی، شیره خام سقز رو در حالت ناشتا می خورن، چون عقیده دارن موجب دفع سنگ کلیه می شه.

 

سقز می تونه به کارکرد بهتر کبد و طحال هم کمک کنه و ضماد اون با پیه آب شده واسه نرم کردن ناخنای تاب دار و خشک و درمون شقاق نشیمنگاه خوبه و مخلوط اون با روغن زیتون واسه برطرف کردن ورم و ترک پوست و خارش بدن، بسیار سودمنده.

 

از دیدگاه حکمای طب سنتی مالیدن شیره سقز روی زخم به درمون اون کمک می کنه و از بخار پخت سقز واسه تقویت چشم استفاده می شده و می تونه به آرامش دردهای مفصلی و روماتیسمی کمک کنه و واسه آسم و برونشیت خوبه.

در زمان خرید آدامس طبیعی سقز انواعی رو که مورد قبول وزارت بهداشت

و دارای تاریخ مصرفه انتخاب یا سقز تصفیه شده رو از عطاریای مجاز

جفت و جور کنین و از خرید انواعی که بدون نام و نشون بوده و بیشتر به وسیله دستفروشان

دوره گرد به فروش می رسه دوری کنین

با جویدن آدامس طبیعی سقز بر اندازه ترشحات بزاقی اضافه و از اندازه اسید دهن کم میشه و این خود دلیلی واسه رفع بوی بد دهن و پیشگیری از پوسیدگی دندون است و واسه آدمایی که دچار خشکی دهن هستن جویدن دائمی سقز پیشنهاد می شه.

 

اخطار، سقز مجوزدار بخرین

در زمان خرید آدامس طبیعی سقز انواعی رو که مورد قبول وزارت بهداشت و دارای تاریخ مصرفه انتخاب یا سقز تصفیه شده رو از عطاریای مجاز جفت و جور کنین و از خرید انواعی که بدون نام و نشون بوده و بیشتر به وسیله دستفروشان دوره گرد به فروش می رسه دوری کنین.

 

خوبه بدونین سقز واسه جفت و جور آدامس طبیعی باید تصفیه و ترکیبات روغنی و غیر خوراکی اون حذف شه که این روند باید تحت نظر کارشناسان مربوط و در شرایط بهداشتی انجام شه.

 

بدیش اینه سقزهای بی نام و نشون بیشتر به صورت سنتی و محلی و در دیگایی که از نظر بهداشتی غیراستاندارد بوده پخته می شن که خود می تونه موجب بروز بعضی ناراحتیای گوارشی در مصرف کننده شه.

 

از طرف دیگه به دلیل اون که در روش سنتی در زمان استخراج کم کم شیره سقز از تنه درخت به درون ظروف گلی، روی این شیره چسبناک گرد و خاک می شینه احتمال این که محصول بار میکروبی بالایی داشته باشه زیاده.