از خواص عدس و مضرات آن چه می دانید؟! | سبزیجات

به گفته کارشناسان تغذیه، عدس یکی از بهترین راه های تامین پروتئین کم چربی واسه بدن ماست که پر از مواد معدنی، ویتامینا، آنتی اکسیدان و فیبره و خوردن روزانه اون می تونه به تقویت و بهبود قوای جسمی ما منجر شه.

 

 

عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشکه و مانند دیگه گیاهان پوست و دانه اون دارای اثرات مخالف یکدیگره. یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابضه. بعبارت دیگه پوست اون ملین و مغز اون ضد اسهال هستش.عدس یه غذای کامله

 

و انرژی لازم رو واسه کارای بدنی واسه آدم تامین می کنه. عدس منبع غنی پروتئین گیاهی است؛ طوری که مقدار پروتئین موجود در ۱۵گرم عدس، بسیار بیشتر از ۱۵ گرم گوشت گاو است.عدس شامل اسیدهای آمینه جور واجور، ویتامینای جورواجور از جمله ویتامین B و مواد معدنی

 

ای مثل آهن، کلسیم و فسفر است. عدس منبع بسیار خوبی از فیبرهای کم کننده کلسترول ان که نه فقط کمک به کاهش کلسترول می کنن بلکه خاصیت تنظیم قندخون هم دارن چون فیبر بالای اونا از افزایش قندخون بعد از خوردن یه وعده غذایی جلوگیری می کنن.

 

عدسها هم اینکه شامل ۶ ماده معدنی مهم، ۲ ویتامین B و هم اینکه پروتئین بدون، چربی هستن.ـ عدس به دلیل داشتن آهن، واسه رفع کم خونی و افزایش شیر مادران شیرده خوبه. عدس، لعاب داره و به خاطر همین مصرف اون واسه ناراحتیای روده ای پیشنهاد می شه.

 

از خواص عدس و مضرات اون چه میدونید؟!

 

عدس رو در کنین و روی پوست ملتهب بذارین التهاب رو برطرف می کنه.واسه درمان زخمای دهن و گلو و دیفتری عدس رو پخته و آب اونو غرغره کنین. واسه تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته رو با سرکه بخورین. عدسها مثل دیگه حبوبات غنی از فیبرهای غذایی هستن

 

چه از نوع قابل جذب و چه از نوع غیر قابل جذب. فیبرهای قابل جذب،یه ماده ژله مانندی در دستگاه گوارش ایجاد می کنن که دلیل دفع صفرا (شامل کلسترول ) می شه و اونو به خارج از بدن می بره.فیبر غیر قابل جذب عدس هم نه فقط کمک به افزایش مقدار مدفوع و جلوگیری از یبوست می کنه

 

بلکه کمک به جلوگیری از بیماریای گوارشی مانند سندرم روده ای تحریک پذیر و التهاب روده ای هم می کنه. مصرف عدس در سلامتی قلب نقش به سزایی داره. این نقش نه فقط به دلیل فیبرهای موجود در عدس بلکه به دلیل مقادیر قابل توجه ای از فولات ( Folate) و منیزم اون هستش.

 

عدس به شما انرژی واسه سوزوندن میده در حالی که قندخون رو اثبات می کنه. فیبر قابل جذب علاوه بر اثرات به درد بخور روی سیستم گوارشی و قلب، به تنظیم مقدار قندخون هم کمک می کنه. اگه شما مقاومت به انسولین، کاهش قندخون یا دیابت دارین، گیاهان بُنشنی مثل عدس واسه تنظیم قند خون مؤثر هستن که انرژی پایداری رو باعث می شن.

 

آش عدس با روغن بادام واسه دوران نقاهت بهترین غذاس. مصرف عدس مخصوصاً واسه خانمهایی که در سنین باروری و دوران بارداری هستن و در برابر کمبود آهن هستن، ایده خیلی خوبیه. یادتون نره که کمبود آهن باعث کم خونی می شه که واسه مادر خوب نیس چون نوزاد بعد از بدنیا اومدن از شیر مادر تغذیه می کنه.

 

پماد در عدس با سرکه واسه رفع ترک دست و پا که به دلیل سرما عارض شده سودمنده.عدس رو میشه به عنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادیه که در درمان ناراحتیای روده هم موثره.عدس پخته رو به عنوان مرهم واسه زخم هم میشه استفاده کرد.خواص تغذیه ای و درمانی عدس

 

 

عدس بهترین منبع پروتئین است که کلسترول مضر مانند گوشت قرمز نداره، و به خاطر همین باعث مرگ به وجود اومده به وسیله سرطان و مریضی قلبی نمی شه. فیبر موجود در عدس هضم غذا رو آسون می کنه، و جلوی یبوست رو میگیره و خطر سرطان روده بزرگ رو کم می کنه.

 

عدس بخاطر مقادیر زیاد فولیک اسید و منیزیوم قلب رو تقویت می کنه، کار رگها رو آسون کرده و جلوی بیماریهای قلبی رو میگیره و جریان خون رو بهتر کنه.* خوردن روزانه یه فنجون عدس آهن بدن رو تامین می کنه، خطر کم خونی رو کم می کنه، و باعث تقویت تمرکز می شه.

 

عدس یکی از حبوباتیه که طبیعت اون معتدل ولی خشکه و پوست اون گرم و مغزش سرده. عدس دارای مواد مغذی، الیاف گیاهی، کربوهیدرات پیچیده و اسیدفولیکه. هم اینکه پر از مواد غذایی به درد بخور مخصوصا پروتئین و اسیدآمینهای جور واجور و غنیه.

 

کم کالری و کم چربی بوده و کلسترول نداره و در کنار این موارد لازمه یادآور شیم که عدس بسیار ارزانه (البته در مقایسه با مواد مغذی دیگه).همونجوریکه یادآور شدیم دارای مقدار زیادی اسیدفولیکه. برابر پیشنهادای انجمن سلامتی آمریکا،

 

مصرف ۴۰۰ میکروگرم اسیدفولیک واسه خانمایی که باردار هستن لازمه و بیشتر بانوان این مقدار رو مصرف نمی کنن.یه دوم لیوان عدس پخته، درصد از مقدار پیشنهاد شده رو تأمین می کنه. اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین عدس منبع خوبی از آهن و واسه خانمایی که کم خونی به وجود اومده به وسیله فقر آهن دارن

 

مناسبه.مصرف عدس همراه با غذاهای غنی از ویتامین «ث» مانند گوجه فرنگی، فلفل سبز، کلم بروکلی، مرکبات و عصاره اونا موجب افزایش جذب آهن موجود در عدس می شه. عدس از دید پروتئین غنیه و فقط یه اسیدآمینه کم داره و نام اون «میتونین» است. اضافه کردن مقداری جو یا تخم مرغ، آجیل، دانه ها، گوشت و یا پنیر دلیل

 

کامل شدن پروتئین عدس می شه و میشه گفت کیفیت پروتئین غذایی رو بالا می بره.هم اینکه عدس دارای الیاف گیاهی محلوله که مثل یه برس واسه دستگاه گوارش عمل می کنه و باعث تمیز شدن دستگاه گوارش می شه. این نوع الیاف گیاهی موجب کاهش قند و کلسترول خون شده و به کاهش انسولین مصرفی در بیماران گرفتار به مرض قند میرسه.

.

منبع :

جمع آوری به وسیله بخش خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت سایت آکا

  • مطالب در رابطه