از خواص نبات بیشتر بدانید | تغذیه سالم

نبات یه جور قنده که از نیشکر به دست میاد. واسه جفت و جور اون اول شکر رو در آب جوش حل می کنن تا محلول درست شه، بعد نخی در آب آویزون کرده و اجازه میدن تا خنک شده و بلوری تشکیل شه. خواص نبات خیلی زیاده در ادامه شما رو با خواص نبات آشنا میکنیم

جمع آوری – نبض ما

نبات، نسل قدیم آبنباتای امروزیه. یکی از پرمصرف ترین شکلای جور واجور نبات، نبات چوبی و نبات شاخه س. بیشتر از شاخه نبات واسه تزیین سفره های عقد و هفت سین و از نوع چوب دار واسه شیرین کردن چای و نوشیدنیای گیاهی استفاده می شه. خواص نبات

روش درست کردن نبات

نبات، از محلول اشباع قند ساکارز یا همون شکر در آب به وجود میاد که طی یه ساختار فیزیکی پیرو زمان و دما، متبلور شده و به صورت کریستالای دلپذیر شکل میگیره. واسه جفت و جور نباتها اول شکر رو در آب جوش حل می کنن تا محلول سیرشده درست شه. بعد نخی در آب آویزون کرده و می گذرونه تا خنک شه و بلور تشکیل شه.

خواص نبات در درمان بیماریا

خواص نبات خیلی زیاده که در زیر به تعدادی از اونا می پردازیم:

  • بسیار مقوی، نشاط آور، ضد نفخ، ملین و مدره.
  •  از بین برنده سفیدی، نرمی و سردی پوست بدنه .
  •  نباتی که از نیشکر جفت و جور شده، از دیر هضم شدن غذا جلوگیری می کنه.
  •  در گذشته واسه آدمایی که به دلیل کهولت سن دچار کم حواسی می شدن،چای و آب جوش نبات داغ پیشنهاد می شده.
  •  نبات زعفرانی آرامش دردمعده و دردهای به وجود اومده به وسیله انقباض ماهیچه هاست.
  •  نبات داغ در آرامش درد پشت،کمر، ناحیه شکم و پا درد بسیار موثره.
  •  از اونجا که از نشونه های بلغم، نقرس، فلج شدن یه تیکه از بدن، پیسی، لقوه و رعشه س،مصرف مرتب نبات،چای نبات،آب جوش نبات و نبات داغ جهت رفع بلغم پیشنهاد می شه.
  •  واسه درمان تنگی نفس، تپش قلب و کرمای کدو  یا کرمک در انتهای روده بزرگ هم شکلای متفاوت مصرف این ماده پیشنهاد می شه.
  •  کسائی که تکرر ادرار دارن یا مثانه اونا ضعیف شده و اصطلاحا به ضعف مثانه دچار شدن، در روز مقداری نبات در دهن خود قرار داده و کم کم آب ان رو فرو برند،این روش در طب سنتی بسیار تاکید شده.
  •  ماده اولیه نبات، با قند و شکر برابر و از نوع ساکاروزه، به خاطر همین خاصیت ملین و ضدنفخ بالایی داره.

با در نظر گرفتن خواص گفته شده، بد نیس که در طول سفر خود در ایام نوروز مقداری از اون با خود همراه داشته باشین.

نکاتی در مورد انتخاب نبات

۱ـ هنگام جفت و جور نباتای چوب دار، انواعی رو که از نیای چوبی جفت و جور شدن انتخاب کنین. نیای پلاستیکی بیشتر غیربهداشتی بوده و هنگام تماس با نوشیدنیای داغ سمومی از اون خارج می شه که می تونه واسه سلامت مصرف کننده خطرناک باشه.

مشکلات این سموم مثل سموم موجود در ترکیبات ظروف پلاستیکی یه بار مصرفه.

مطالب در رابطه

خواص خوردن پسته در صبحونه

روش درست کردن چند نوع کیک بدون شیر

واسه مقابله با اسید معده چه بخوریم؟

فایده های درمانی چای نعنا و روش درست کردن دمنوش

۲ـ نبات رو در بسته بندیای بهداشتی جفت و جور و به تاریخ تولید و مجوز بهداشت اون توجه کنین. نباتایی که این روزا در بازار به صورت فله ای و روباز در شرایط بد محیطی عرضه می شن به صورت غیربهداشتی تولید و بیشتر آلوده به گرد و غبار و فضولات حشرات موذی هستن.

هم اینکه این نباتها به دلیل اون که به مدت طولانی در انبارای غیربهداشتی نگهداری می شن می تونن آلوده به فضله یا ادرار موش هم باشن. از طرف دیگه نباتای زعفرانی فله ای بیشتر شامل رنگای شیمیایی و غیرمجازی هستن که مصرف اون واسه سلامت خطرناک هستش.

۳ـنبات به دلیل رطوبت خیلی کم، بافت سخت تری داشته و در مقایسه با قند که تردتر بوده و یه تیکه از حجم اونو هوا تشکیل داده شیرین تره. پس در مصرف اون طرف احتیاط رو رعایت کنین. مصرف این محصول واسه افراد چاق و دیابتی منع مصرف داره.

۴ـ بهترین مشخصه واسه انتخاب نبات ممتاز و عالی، شفافیت بلورهای اون هستش.

۵_نبات دارای طعم شیرین و به رنگ سفید یا زعفرانی، دارای نگینای بزرگ و شفاف و بدون جوهر قند و از نظر ضخامت دارای قطر کمیه. بهترین مشخصه واسه نبات عالی شفافیت بلور اون هستش.

فرق قند و نبات

خاصیت قند و شکر با خاصیت نبات فرق داره ونبات طبیعت گرم تری نسبت به قند و شکر داره. از این رو نبات در مشکلایی مانند دل درد، نفخ و… استفاده می شه.

بعضی وقتا قند یا نبات رو گرما داده و اونو به اصطلاح می سوزونن. در این صورت خاصیت قند و نبات تغییر می کنه. قند یه ماده هیدروکربنه و ترکیبیه از هیدروژن، کربن و اکسیژن. وقتی قند می سوزد کاراملیزه می شه و جالبه بدونین که خیلی از رنگای قهوه ای از جمله موادی که در نوشابه ها استفاده می کنن از گرما دادن شکر و قند به دست اومده.

به این ماده قهوه ای حاصل از گرما دادن، کارامل می گن که از نظر شیمیایی، ظاهر فیزیکی و حتی مزه با قند و شکر فرق داره.

روش درست کردن نبات سوخته

نبات سوخته هم دقیقا همین طوره. کریستالای ان می سوزن و یه جسم قهوه ای مایل به مشکی و با مزه ای بین تلخ و شیرینی تولید می شه که خاصیت قابض داشته و یکی از مهم ترین کاربرده های اون در طب سنتی واسه خوراندن به کودکان گرفتار به اسهاله.

دوری از مصرف زیادتر از اندازه

افراد نباید بیشتر از مقدار عادی از نباتها استفاده کنن چون مصرف زیادتر از اندازه هر ماده ای واسه بدن زیان آوره. حتی اگه اون ماده ویتامین باشه. پس مصرف قند و شکر و نبات هم به اندازه زیاد مضره و فرقی بین اونا موجود نیس به خصوص در کسائی که مشکل افزایش قندخون دارن.

.

منبع : nabzema.ir