بک لینک دقیقا چیه؟
پس از گذشت مدتها از به وجود اومدن تعاریفی مثل بکلینک و چیزهای دیگه در سئو٬ کمتر در وب فارسی به معنای دقیق اونا توجه کردهایم و بعضی وقتا اونا رو با چیزهای دیگه اشتباه گرفتهایم. یکی از این مفاهیم٬ بکلینکه که الان تعریف اون در بین مدیران سایتها و شاید بعضی مشاورین سئو کمی با اون چیزی که در واقعیت هست فرق داره.
در اول٬ بد نیس نگاهی به نتیجه گوگل در مورد جستوجوی What is a backlink نگاهی بیاندازیم:
ویکیپدیا٬ منبع تعاریفی که گوگل در نتایج جستوجوی خود نشون میدهده. ویرایشگران ویکیپدیا میگونید که
بکلینک یک لینک خروجی از یک صفحه به صفحه دیگره. هرچه بکلینک بیشتری به سایت شما روونه شه٬ سایتتون محبوبتر هستش.
به نظر من٬ بکلینک یعنی لینکهایی که یک سایت دیگه به سایت شما می ده و یا شما با راه حلهای خاصی که بعضی از اونا رو در بخش لینک بیلدینگ یک ادمین می تونین ببینین٬ میگیرید. حالا این بکلینکا می تونن از سایتهای در ارتباط و نامربوط باشن و یا اثر مثبتی روی سایتتون داشته باشن و یا حتی باعث افت رتبه اون شن.
بکلینکای خوب و بد
چه بکلینکایی مفید هستن؟
در یک کلام٬ بکلینکایی که به شکل طبیعی به وسیله نویسنده/مدیر سایت به سایت شما با یک متن و عبارت در ارتباط به سایت شما ایجاد شده باشن بکلینک خوب نامیده میشه. این بکلینکا نباید از سایتهای اسپم بیان٬ نباید تعداد لینکهای خروجی اون سایت خیلی زیاد باشه٬ نباید از سایتی با اعتبار خیلی پایین که مثل اسپمه بیاد٬ نباید سایت لینک دهنده با سایت شما از نظر رابطه موضوعی خیلی ناشناس باشه و فاکتورهای دیگری که مهمترین اونا موارد اشاره شده بود.
چه بکلینکایی مضر هستن؟
مگه میشه که لینکی مضر باشه؟ بله. روزانه خیلی از سایتهای اسپم به دنیا میان و با دریافت و ایجاد لینکهای غیرطبیعی و اسپم به نتایج بالای گوگل میان و بعد پنالایز میشن! بکلینکهای مضر اونایی هستن که از سایتهای نامربوط هستن٬ دارای تعداد لینکهای خروجی خیلی زیادند٬ از سایتهایی با IPهایی که اسپم شناخته شدهان هستن٬ Anchor text شما رو خیلی تکرار کرده ان و خودشون هم تولید محتوا نمیکنن.
چه چیزایی در کیفیت یک لینک موثر هستن؟
Anchor text: انکر تکست٬ همون متن یا عبارتیه که به یک صفحه دیگه لینک میشه. حالا چطوری اثر میگذارد؟ وقتی با عبارتی مربوط به صفحهای که می خواهید به اون لینک بدین٬ انگار یک سیگنال به گوگل فرستادهاید که این انکرتکست با این صفحه مرتبطه و گوگل می تونه رتبه اون کلمه رو با توجه به دیگه عوامل زیاد کنه.
Domain Authority: این عامل به وسیله شرکت Moz به وجود آمده. سن دامنه٬ تعداد لینکهای ورودی٬ کیفیت لینکها٬ فعالیت سایت در شبکههای اجتماعی و .. در افزایش یا کاهش این عامل موثر هستن. این امتیاز می تونه در مشخص کردن کیفیت یک لینک موثر باشه.
Page Authority: اعتبار صفحه مثل Domain athority به وسیله شرکت Moz ارائه میشه که در مورد لینکهای ورودی٬ کیفیت اونا و اعتبار کلی همون صفحه مشخص میشه.
دریافت لینک از سایتهای کشورتون: اگه سایتی با زبون فارسی دارین٬ بهتره لینکهایی که میگیرید از سایتهایی باشن که دارای دامنه .ir هستن. چون شانس شما رو واسه دریافت رتبه بالاتری در نتایج جست و جوی ایران افزایش میدن. اما ممکنه باعث افزایش رتبه شما در نتایج جستوجوی بینالمللی نشن.
تعداد لینکهای داخل صفحه: این که گوگل بدونه لینکهای خروجی از یک سایت طبیعی هستن یا نه٬ به وسیله فاکتورهای زیادی مشخص میشه. اما در کل٬ تعداد لینکهای خروجی از صفحهای که از اون لینک میگیرید٬ نباید خیلی زیاد باشه و باید نسبت اون با محتوا حفظ شده باشه.
پیج رنک اون صفحه: البته در این که دیگه پیج رنک اهمیتی نداره شکی نیس٬ اما بازم یک سیگنال تقریبا تایید شده در افزایش اثر لینک هاست. دقت کنین که پیجرنک به شکل مستقیم روی رتبه شما اثر نمیگذارد٬ بلکه به شکل غیرمستقیم می تونه موثر باشه.
Relations: یکی از مواردی که خیلیها در اون دچار اشتباه میشن٬ بحث رابطههای بین لینکهاست. لینکها نشونهای به نام Rel دارن که می تونیم با اون به موتورهای جست و جو بگیم که از Link Juice و PR juice ما چیزی واسه اون صفحه ببرن یا نه. حال ممکنه که موتورهای جست و جو رتبه اون صفحه رو به دلیل لینکی که شما به اون دادین افزایش دهند٬ اما از پیجرنک شما چیزی واسه اون صفحه نبرده باشن. در حالت عادی احتیاجی نیس که حتما در لینک “rel=”dofollow رو اشاره کنیم. خود لینکها به شکل پیشفرض Dofollow هستن. اما اگه بخوایم اونا رو Nofollow کنیم٬ باید طبق تصویر زیر این کار رو انجام بدیم:
یادمون باشه که لیست فاکتورهای یک لینک خوب به همینجا ختم نمیشه و شاید گوگل دهها عامل دیگه هم داشته باشه.
اشتباهات عادی در مورد بکلینک
بکلینک همون تبلیغات متنیه!
بدیش اینه چیزی که این روزها خیلی اون رو میبینیم٬ افرادی هستن که فکر می کنن بکلینک در همون تبلیغات متنی که اکثرا در سایتهای ایرونی جا افتاده خلاصه میشه و هرکی که اسمی از بکلینک آورد٬ یعنی ماهیانه چند هزار تومن بدیم تا سایتی لینک مارا در بخش تبلیغات متنی خود بزاره! این تعریف غلطه. تبلیغات متنی هم یکی از روشهای خرید بکلینک به حساب میرود که از طرف گوگل مردود اعلام شده و باعث افت و پنالایز سایت شما هم میشه. به شما پیشنهاد میکنم حتما نوشته “چرا نباید بک لینک بخریم؟” رو بخونین!
بکلینک بده و نباید بک لینک گرفت!
جمله دیگری که بعضی مواقع به گوش خوردهه٬ اشتباه گرفتن معنی اصلی بکلینکه. خود بکلینک به خودی خود بخش مهمی از سئو رو در دست داره. بخشی که بقیه شما رو پیشنهاد می کنن و گوگل این پیشنهادات رو در نتایج جست و جوی خود اثر می ده تا سایت شما رتبه خوبی داشته باشه. حالا چطوری میشه گفت که بکلینک بده؟ با این ماجرا موافقم که بکلینک غیرطبیعی بده٬ اما همه بکلینکها هم که بد نیستن!
هرچه بیشتر بهتر!
دیگه زمان اون که به کمیت فکر کنیم به پایان رسیده و باید کیفیت بیشتر بک لینکا رو در نظر خود قرار دهیم. هرچه کیفیت یک لینک دریافتی بالاتر رود٬ اثر اون روی رتبه سایت شما هم بالاتر میرود. ممکنه با دریافت چند لینک خوب رتبهای کسب کنین که دیگه سایتها با هزاران بک لینک نتونن اون رو بدست بیارن!
رابطه بین صفحات مهم نیس!
با توجه به تستی که انجام دادیم٬ دریافت لینک از صفحات نامربوط می تونه باعث خارج شدن سایت شما از نتایج جست وجوی کلمه کلیدیای که واسه اون سایت خود رو آماده کردین بشه. روبروی٬ با دریافت فقط چند لینک در ارتباط تونستید رتبه یک سایت رو به سرعت افزایش دهیم. در حالتی که واسه سایت شماره یک٬ شاید صدها لینک با کیفیت اما از سایتهای نامربوط گرفته بودیم (این سایت به خاطر لینکهای نامربوط الان در ۱۰۰ نتیجه اول وجود نداره)
بک لینک (backlink) چیه و چه فایده هایی داره؟
عبارت بک لینک ( backlink ) از پرکاربرد ترین کلمه ها در مورد بهینه سازی موتورای جست و جوه.(سئو چیه؟)
خیلی از وبلاگ نویسانی که تازگیا یک سایت یا وبلاگ رو راه اندازی کرده ان در تلاشند تا با معنی بک لینک آشنا شن.
بک لینک چیه؟
بک لینکا ( backlinks ) ، لینکای ورودی به یک صفحه اینترنتی ( webpage ) هستن.
زمانی که یک صفحه اینترنتی به صفحه دیگری لینک میده ، اون رو “بک لینک” می نامند.در گذشته بک لینکا ملاک اصلی رتبه بندی صفحات اینترنتی در موتورای جست و جو بودن.یک صفحه با بک لینکای خیلی ، رتبه بهتری در موتورهای جست و جو مانند گوگل کسب می کرد.این کم کم با تغییرات خیلی روبرو شد و هم حالا عوامل خیلی در رتبه بندی صفحات اینترنتی در موتورهای جست و جو موثر هستن.
در ویکی پدیا بک لینک به شکل زیر تعریف شده :
A backlink for a given web resource is a link from some other website (the referrer) to that web resource (the referent).A web resource may be (for example) a website, web page, or web directory
یک بک لینک واسه یک منبع اینترنتی ، لینکی از یک سایت دیگه (برگشت دهنده) به اون منبع اینترنتیه(منبع).یک منبع اینترنتی مثلا می تونه یک سایت ، یک صفحه و یا یک دایرکتوری وب باشه.
در این قسمت اصطلاحات عادی مربوط به “بک لینک” که باید اونا رو بدونین آورده شده :
لینک جوس (link juice) : زمانی که یک صفحه اینترنتی به هر کدوم از مقاله ها و یا صفحه اصلی سایت شما لینک بده ، لینک جوس عبور میده.این لینک جوس به بهتر شدن رتبه مقاله کمک می کنه و ضمنا اعتبار دامنه ( domain authority ) شما رو افزایش میده.به عنوان یک وبلاگ نویس شما می تونین با استفاده از تگ نوفالو ( no-follow ) ، عبور لینک جوس رو متوقف کنین.
لینکای نوفالو ( no-follow links ) : زمانی که یک سایت به وبسایتی دیگه لینک میده اما اون لینک ، تگ نوفالو (no-follow) داره به این معناست که لینک جوس عبور نمی ده.گفته می شه که لینکای نوفالو (no-follow) در رتبه بندی یک صفحه مفید نیستن اما الان ثابت شده که تاثیرگذارند و همین طور واسه داشتن یک لینک بیلدینگ مناسب ، علاوه بر داشتن لینکای فالو ، لینکای نوفالو هم باید داشت!
کلا ، وبمسترا زمانی از تگ نوفالو ( no-follow ) استفاده می کنن که قراره به وبسایتی غیر قابل اعتماد لینک دهند.
به طور مثال: لینکایی که از راه کامنت گذاری روی وبسایتای دیگه ایجاد می شن.
لینکای دوفالو ( do-follow link ) : به شکل پیش فرض ، همه لینکایی که به یک پست وبلاگ و یا سایت اضافه می کنین ، لینکای دوفالو ( do-follow ) هستن و لینک جوس عبور می دن.
به لینکای دوفالو ، فالو هم گفته می شه.
دامنهای ریشه لینک دهنده ( linking root domains ) : در ارتباط می شه به تعداد بک لینکایی که از دامنهای منحصر به فرد (یونیک) به سایت شما برگشت داده می شه.حتی اگه وب سایتی واسه ده ها بار به سایت شما لینک داده باشه ، تنها یک “دامنه ریشه” در نظر گرفته می شه.
لینکای کم کیفیت : لینکای کم کیفیت ، لینکایی هستن که از سایتای خودکار ، اسپم (spam) و یا حتی سایتای پورنو دریافت می گردن.اینجور لینکایی بیشتر ضرر می رسانند تا منفعت!
این یکی از مواردیه که هنگام خرید بک لیک باید به اون توجه کنین.
لینکای داخلی ( Internal Links ) : لینکایی که در یک دامنه ی برابر از صفحه ای به صفحه دیگه می رن ، لینکای داخلی نام دارن. این مراحل به لینک سازی داخلی ( internal linking ) و یا ( interlinking ) هم معروفه.
انکر تکست ( anchor text ) : متنی که واسه هایپر لینکا استفاده می شه “انکرتکست” نام داره. بک لینکای دارای انکرتکست واسه زمانی که می خواین یک کلمه خاص رو واسه موتورهای جست و جو بهینه کنین ، لیاقت خوبی دارن.
مثال : اگه با کلمه “سئو” به یک سایت لینک داده شه ، انکر تکست اون بک لینک ، “سئو” هستش.
فواید بک لینکا در سئو :
قبل از این که راجبه فواید بک لینکا صحبت کنیم باید بدونین که طی چندین پارسال ، خیلی از چیزا درباره بک لینکا تغییر کرده.
در گذشته ، حتی لینکای کم کیفیت در رتبه بندی وب سایتا اثر مثبت می گذاشت. از زمانی که گوگل الگوریتم پنگوئن ( Penguin algorithm ) رو پیشرفت داد ، چشم انداز بک لینک کلا تغییر پیدا.
مهمه که بک لینکا از سایتای معتبر دریافت شن و ضمنا داخل متن باشن که به اون contextual گویند.اگه به طور مثال وبسایتی درباره ی ماهیا دارین و در وبسایتای دیگری که درباره میمونا هستن لینک میسازید ، این لینکا موثر هستن اما نه به اندازه بک لینکای در ارتباط.هدف شما باید گرفتن لینک از سایتای در ارتباط و معتبر باشه.
حال بیاد نگاهی داشته باشیم به اینکه چرا ساخت بک لینک واسه سایت مهمه :
۱- افزایش رتبه به شکل طبیعی ( ارگانیک )
بک لینکا کمک می کنن تا در موتورای جست و جو رتبه بهتری داشته باشین.
اگه محتوای شما لینکای ارگانیک از وبسایتای دیگه دریافت کنه ، اون محتوا به طور طبیعی در موتورای جست و جو رتبه بالاتری داره.
۲- ایندکس سریع تر
بک لینکا به رباتای موتورای جست و جو کمک می کنن تا لینکایی که به سایت شما داده شده رو پیدا کرده و سایت شما رو بهینه تر crawl کنن(بخزند).
داشتن بک لینک ، به ویژه واسه وبسایتای تازه راه اندازی شده اهمیت ویژه ای داره ؛ چون بک لینکا به سریع تر پیدا شدن و ایندکس شدن سایت کمک می کنن.
۳- ترافیک ارجاعی ( Referral Traffic )
یکی از فواید اصلی بک لینکا اینه که در گرفتن ترافیک ارجاعی کمک می کنن.
ترافیک ارجاعی معمولا هدفمنده و بونس ریت ( Bounce Rate ) کمی داره!
چطوری بک لینک گرفتن رو شروع کنیم :
حال که فهمیدین “بک لینک” چست ، چه ارتباطی با سئو داره و چرا از اهمیت ویژه ای برخورداره ، بیایید چند تکنیک راحت جهت ساخت بک لینک واسه سایت خود رو بیاموزیم.
اصل مهمی که باید درباره ی بک لینک در سئو به خاطر بسپارید اینه که تعداد بک لینکا اهمیت زیادی نداره و امر مهم تر کیفیت بک لینک هاست.
روشایی جهت گرفتن بک لینکای با کیفیت :
- مقاله های عالی بنویسید
- کامنت گذاری کنین
- سایت خود رو در دایرکتورای وب ( web directories ) ثبت کنین
- از روش لینک سازی “لینک شکسته” استفاده کنین
سه مورد از موارد بالا در زیر توضیح داده شده :
۱- مقاله های عالی بنویسید
بهترین و آسون روش جهت گرفتن بک لینک واسه وبلاگ و یا سایت شما ، نوشتن مقالات مفیده.
اگه مقاله های بالا العاده ای بنویسید ، مردم به شکل طبیعی به اونا لینک می دن.
آموزشا ( Tutorials ) و لیست ده مقاله برتر ( top-ten list articles ) از مثالای خوبی هستن که پتانسیل گرفتن بک لینک از این جور وبسایتا رو دارا هستن.
نکته ی مهم: اینجور مقالاتی طبق تحقیقات مناسب و مثالای عملی نوشته می شن.
۲- کامنت گذاری کنین
نظرات یک روش عالی ، آسون و ضمنا رایگان واسه گرفتن بک لینک هستن.در وبلاگا و انجمنایی که دو فالو هستن ، شروع به کامنت گذاری کنین.
نظر دادن به شما کمک می کنه تا بک لینکای معتبر و یک طرفه ، ترافیک بیشتر و دید بهتری در موتورای جست و جو کسب کنین.
اما اسپمر نباشید! نظرات خوبی بدین.
واسه دریافت لیست بک لینکای رایگان جهت کامنت گذاری از صفحه روبرو دیدن کنین : بک لینک رایگان
جهت خرید بک لینک هم از صفحه روبرو دیدن کنین : خرید بک لینک
۳- سایت خود رو در دایرکتورای وب ( web directories ) ثبت کنین
ثبت وبلاگ و یا سایت خود در دایرکتوریای وب یکی از روشای راحت ی دیگه جهت گرفتن بک لینکه.
با این حال الان این روش دیگه خیلی محبوب نیس ؛ چون یافتن یک دایرکتوری وب قانونی کار راحتی نیس.
از دایرکتوریای وبی که جهت قرار گرفتن لینک سایت شما در دایرکتوری خود خواسته بک لینک می کنن ، خیلی دوری کنین.
ضمنا مهمه: اگه از هر گونه روش ی ثبت خودکار استفاده می کنین ، فورا اون رو متوقف کنین. ارسالای خودکار باعث می شن که وبلاگ شما به عنوان اسپم ( spam ) شناسایی شه و می تونه به اعتبار دامنه ( domain authority ) شما ضربه بزنه و یا حتی وبلاگتون رو کلا از موتورای جست و جو حذف کنه.
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشه تا “مفاهیم بک لینک در سئو” و “اهمیت گرفتن بک لینک” واسه وبلاگ خود رو فهمیده باشین.