رپورتاژ آگهی چیه ؟
رپورتاژ آگهی چیه ؟ – رپورتاژ چیه ؟
اگه واسه اولین باره کلمه رپورتاژ یا رپرتاژ رو می شنوین یا می بینین حتما میخواهید بدونین که رپورتاژ یا رپرتاژ به چه معناییه این فقط سئوال شما نیس بلکه وقتی داشتم در مورد رپرتاژ جستجو میکردم به سئوالاتی مانند ” رپورتاژ چیه ” ، “رپرتاژچیست ” ، ” رپورتاژ یعنی چه ” ، ” رپرتاژ یعنی چه ” و… برخورد کردم
تعداد سئوالات واقعا به حدی بود که اگه میخواستم در مورد معنای رپرتاژ یا رپورتاژ سئوال مطرح کنم تا بیشتر از ۱۰۰ سئوال هم میتونستیم مطرح کنم ، اما خوب به نظرم سئوالات بیشتر باعث ابهام بیشتر میشه ، به خاطر این فقط به به چند سال اصلی اشاره کردم ، اما در ادامه به شکل خلاصه به همه سئوالات جواب میدم
تعاریف مختلفی واسه رپورتاژ و رپرتاژ هست که بذارین چند نوع تعریف رو بررسی کنیم و بعد به کاملترین تعریف بدیم :
تعریف رپرتاژ به نقل از سایت بازاریابی :
رپرتاژ چیه ؟ رپرتاژ یک قالب و شکل چاپی بخصوصه که یک شرکت یا یک سازمون واسه بازاریابی و انتقال پیام برند و اجناس خودش به صورت بی طرف واسه اون هزینه میکنه. مدیر تبلیغات به مجله، روزنامه یا سایت واسه فضای مورد نیاز جهت ارائه محتوای متن محور به مخاطب دلخواه پایانی هزینهای رو پرداخت میکنه.
تعریف رپرتاژ به نقل از ویکی پدیا، دانشنامه آزاد :
رپورتاژ آگهی چیه ؟ رپرتاژ آگهی (به انگلیسی: Advertorial) به شکلی از آگهی گفته میشه که به شکل گزارش ارائه شه. یعنی، مخاطبان رسانهای تصور کنن که یک گزارش بی طرفه به اونا ارائه میشه، در حالی که چیزی که اونا میبینند، میشنوند و می خونن، تلاشی سازمون یافته واسه تقویت جنبههای ذهنی یک محصول یا خدمت تو ذهن آنهاه. اصطلاح رپرتاژ آگهی واسه اولین بار در سال ۱۹۴۵ به ادبیات انتقادی رسانهها اضافه شد. به دلیل اعتماد به مخاطبان به رسانهها، رپرتاژ آگهیها خیلی تاثیردارن و واسه همین در کشورهای پیشرفته قوانین خیلی سختی علیه رپرتاژ آگهیها تصویب شده و میشه. دیوان بینالمللی تجارتدر قانون آگهیهای خود که در سال ۱۹۹۷ به تصویب رسانده خواهان مشخص کردن تبلیغات میشه تا مخاطبان قادر به تشخیص اون شن در سالهای گذشته مواردی برجسته از این پدیده در تلویزیون دولتی ایران نگاه شده که مثل میشه از برنامه عمو پورنگ که داریوش فرضیایی اون رو تهیه کرده نام برد. از اون گذشته، موارد دیگری از رپرتاژ آگهی در رسانههای ایران هست که منتقدان رو مجبور کرده خواهان تصویب قوانینی واسه مقابله با رپرتاژ آگهیها شن.
تعریف سوم رپرتاژ اگهی از سایت لینک سازی :
رپورتاژ آگهی دقیقا چیه و به چه معناست ؟ به زبون راحت باید بگیم که منظور از تبلیغ رپورتاژ اینه که تبلیغ شما به شکل تصاویر و توضیحات کامل همراه با لینک بعنوان یک مطلب در سایتی منتشر شه.
تعریف چهارم به نقل از سایت ویرلن :
رپورتاژ آگهی ( PR ) یکی از بهترین روشهای برندسازی و تبلیغات اینترنتیه که بزرگترین برندهای دنیا واسه معرفی اجناس و خدمات جدید خود از اون استفاده میکنند.رپرتاژ آگهی به خاطر این تاثیرگذاری بالایی داره که یه جور تبلیغات غیرمستقیمه و مخاطبان در زمان نگاه اون بیشتر اعتماد میکنند و کل مطلب رو مشتاقانه مطالعه میکنند .
رپرتاژ آگهی درواقع یک خبره که به شکل یک مصاحبه یا گزارش و یا مقاله در خبرگزاریها و سایتهای خبری پربازدید منتشر میشه که شامل یک تیتر جذاب ، چند پاراگراف متن و عکسه.
همه تعاریف درست هستن اما خوب ما در این جا به یک تعریف راحت تر هم می پردازیم :
تعریف پنجم رپورتاژ آگهی چیه ؟ پی سی وب :
تعریف رپورتاژ یا رپرتاژ : رپورتاژ اگهی و رپرتاژ اگهی یک واژه هستن که در اصل واژه اصلی رپرتاژه ، به هر جهت هر دو کلمه ” رپرتاژ ” یا ” رپورتاژ “در وب دیده میشه ، هر دوی این کلمه ها در اصل یک نوع آگهی تبلیغاتی هستن که به شکل یک نوع گزارش یا نوشته بی طرفانه ارائه میشوند
تاریخچه رپورتاژ یا رپرتاژ حدودا واسه سال ۱۹۴۵ه و در سال ۱۹۴۵ این کلمه به دایره لغات اضافه شده ، تاریخچه دقیق این کلمه در ایران میشخص نیس اما در چند پارسال به ویژه یکی دو پارسال در ایران این روش تبلیغاتی به دلیل اثر بخشی بالا بیشتر مورد توجه مدیران قرار گرفته .
در ایران بیشتر کلمه رپورتاژ (reportage) استفاده میشه و به ویژه روش رپورتاژ آگهی در ایران بیشتر به شکل رپورتاژ اگهی اینترنتیه.
انواع رپورتاژ : همونجوریکه گفتیم رپورتاژ دارای انواع مختلفی هست اما از مهم ترین انواع رپورتاژ آگهی میتونیم به : رپورتاژ آگهی رسانه ای مثل : رپورتاژ آگهی تلویزیونی ، رپورتاژ آگهی نوشتاری در مجلات ، روزنامه ها ، رپورتاژ آگهی اینترنتی اشاره کنیم
سئوالی مهم بعدی که در مورد رپورتاژ هست این هست که هدف از رپورتاژ اگهی چیه ؟ چرا رپورتاژ اگهی و… :
هدف از رپورتاژ اگهی :
رپورتاژ اگهی امتیازات تبلیغات چاپی سنتی رو با مقالات ویژهای که به وسیله یک گزارشگر خبری نوشته میشه رو ترکیب میکنه. داستونهای ویژه بیشتر به ویژگیهای بیشتر و خاص تری در مورد شرکت یا اجناس شما به نسبت تبلیغات سنتی میپردازد. بااینوجود، شما نسبت به مواردی که به چاپ می رسد کنترل کمتری دارین. از راه پرداخت هزینهای بیشتر واسه فضای اختصاص یافته به مطلب خودتون، شما قدرت و کنترل کلی بر تمام پیام دلخواه دارین و این به اون معناه که شما بهطور کامل قادر به اشاره کردن به امتیازات اجناس و خدمات یا ارائه یک داستون یا داستان موثر در این مورد هستین.
رپورتاژ آگهی نسبت به بقیه روش های تبلیغاتی چه مزایی داره ؟
رپورتاژ آگهیای اینترنتی یا رپرتاژ خبری ، یکی از بهترین روش تبلیغاتی آنلاین در دنیا میباشند . در این روش تبلیغات، یک متن تبلیغاتی بصورت گزارش یا مصاحبه و یا معرفی اجناس و خدمات در معتبرترین سایتا منتشر میشه .
در رپورتاژ آگهی، کالاا و خدمات با توضیح و توضیحات کاملتری به شکل تصویری ، عکس ، فیلم معرفی میشوند و در رپورتاژ اگهیای اینترنتی علاقه بر توضیحات ، عکس و… لینک هم قرار داده میشه و به خاطر این یکی از بهترین روش واسه ارتقاء رتبه سایت در گوگله.
شکل و قالب کلی رپورتاژ آگهیا :
وجود رپرتاژ آگهیها قدری با آگهیهای معمولی متفاوته، اما متفاوت از تبلیغات چاپی معمولی با استفاده از یک تصویر و پیام برنده. این نوع از آگهیها بیشتر محتوا محور بوده و طول مطلب در اونا زیاده که به امتیازات اجناس میپردازد یا روایتی از میگه که به ویژگیهای یک محصول اشاره میکنه. بااینوجود بعضی وقتا از عناصر چشمی هم در اونا استفاده میشه.
نمونه از رپورتاژ آگهیا رو در زیر می تونین نگاه بفرمایید – واسه نگاه تصاویر در بقیه اصلی روی اونا کلیک کنین :
اعتبار و ارزش رپورتاژ اگهیا :
رپورتاژ آگهیا معمولا تبلیغاتی هستن که بصورت خبر منتشر میشه ، پس باعث توجه بیشتر مخاطبان میشه و ضمنا بدلیل اینکه خبر در سایتای معتبر منتشر شده ، کاربران اعتماد بیشتری به شخص یا برند دارن . علاوه بر اثر خیلی زیاد این روش تبلیغات در افزایش مشتریان ، رپرتاژ آگهی از نظر ارتقاء رتبه سایت در گوگل و افزایش بازدید سایت هم خیلی مورد توجه . دلیل اونم اینه که در بخشایی از متن خبر یک یا چند کلمه کلیدی به سایت تبلیغات دهنده لینک میشه .
مهم ترین نکاتی که باید در ریپورتاژآگهی به اون توجه شه :
نویسنده رپورتاژ آگهی :
معمولاً متن رپرتاژ آگهی به وسیله شخصی در داخل سازمون سفارشدهنده، شرکت تبلیغاتی مسئول کمپینهای تبلیغاتی اونا یا حتی یک نفر از گزارشگران اون رسانه تنظیم میشه. البته در بعضی از شرکتهای بزرگ حتما و حتما متن اونا در داخل خود سازمون و شرکت تنظیمشده و مورد تائید قرار میگیره یا اینکه آخر سرً به آژانس طرف قرارداد واسه امور تبلیغاتی اونا واگذار میشه. بعد فضای موردنیاز واسه چاپ اونا خریداری میشه و این شرکتهای کوچیکتر هستن که بیشتر تنظیم اون رو بر عهده شرکت منتشرکننده گذاشته یا در بعضی از موارد درنهایت کار اون رو بازخوانی و تائید هم می کنن. درحالیکه هر دو این رویکردها نیازمند تائید شرکت در مرحله آخر و قبل از چاپه، استفاده از یک نظر خارج از سازمون بیشتر بیشتر پیشنهاد میشه.
نکته مهم که در بالا هم به اون اشاره شد، بیطرفانه بودن محتوا و ادبیات استفادهشده واسه این نوع محتواه، گرچه که بازم یه جور از تبلیغه که هزینهای واسه صرف شده و هیچوقت پوششدهنده نکات منفی در مورد یک محصول یا کالا نمیشه.
رپرتاژ آگهی بیشتر از هر چیز واسه اجناس و خدماتی مناسبه که در اونا اطلاعات بیشتر و بهتر باعث فروش محصول نسبت به استفاده از تصاویر میشه. اجناس و خدماتی که بیشتر از هر چیز دیگری واسه اونا از این نوع تبلیغات استفاده میشه شامل مکملهای غذایی، روندهای آرایشی و بهداشتی، اجناس ورزشی و برنامههای آموزشی و تربیتی و آژانسهای مسافرتی میشه.
چطوری رپورتاژ آگهی باعث ارتقاء رتبه سایتا در گوگل میشه ؟
در رپورتاژ آگهیا یا رپرتاژ آگهیا معمولا چندین لینک واسه تبلیغ به سایت مورد نظر داده میشوند و باتوجه به این که گاهو این لینکا به شکل follow هم هستن ، واسه ارتقاء رتبه سایت در گوگل و افزایش بازدید سایت خیلی مفید هستن
ضمنا طبق جدیدترین الگوریتمای گوگل دریافت لینک فالو از مطلبی در ارتباط در سایتای پربازدید و معتبر بالاترین تاثیرگذاری رو در ارتقاء رتبه سایتا در گوگل داره
ضمنا رپورتاژ آگهیایی که واسه اینجور مورادی مورد استفاده قرار میگیرد به شکل کمپینای رپورتاژ هستن ، کمپینای رپرتاژ یا رپورتاژ معمولا شامل یکسری سایتای خاص با موضوعات خاص هستن که رپورتاژ در اونا منتشر میشه