SEO چیه؟
معنای کلمه ای SEO که مخفف Search Engine Optimizationه، بهینه سازی موتور جستجوه. SEO یعنی تولید کردن صفحات وبی که واسه موتورهای جستجو جالب و فریبنده هستن. 91 درصد از کاربران اینترنت از موتورای جستجو واسه رسیدن به مطلب یا محصول مورد نظر خود استفاده می کنن. بهینه سازی صفحات وب اینه که شما در نتایج یک موتور جستجوی بزرگ بیشترین امتیاز رو داشته باشین.و حتی به رتبه اول نتایج جستجو برسین. آمار زیر که از سایت Searchenginewatch اقتباس شده نشون می ده که اولین گزینهای که پسی جستجوی گوگل ظاهر میشه ۳۳٪ ترافیک و گزینه دوم حدود ۱۷٪ ترافیک رو به خود اختصاص میدن. همونجوری که نگاه می کنین از گزینه ۱۰ به ۱۱ افت جدی هست. به معنای اینکه کاربران کمی صفحههای دوم و سوم و … رو پسهای جستجوی گوگل، بررسی می کنن و در صفحه اول ۳ جایگاه اول ۵۸٫۴ درصد بازدیدکنندگان و خود جایگاه اول ۳۶٫۴ درصد بازدیدکنندگان رو به خود اختصاص می ده. این مسئله واسه خیلی از سایتها سودمنده که در بالای نتایج جستجو قرار گیرند به ویژه اونایی که با افزایش ترافیک سایت به تعداد مشتریانشون اضافه میشه.
اهمیت SEO:
موتورهای جستجو صفحات وب رو به وسیله نرم افزار خزندگی (عنکبوت) پیدا و فهرست بندی می کنن. بدیش اینه تموم نرم افزارهای خزندگی یک جور کار نمی کنن. مثلا اگه صفحه وب شما در یکی از موتورهای جستجو امتیاز بالایی داشته باشه، ممکنه در دیگه موتورها اینطور نباشه. یکی از کارایی که متخصصان بهینه سازی موتورهای جستجو انجام می دن، پیگیری تموم تغییرات کارکرد داخل موتورهای جستجوه. پس اونا میتوانند صفحات وب رو طبق این تغییرات بهینه سازی کنن.
توجه شه که تبلیغات در گوگل به تنهایی هیچگونه اثری روی حضور سایت شما در نتایج معمولی نداره. گوگل اصلا با دریافت پول، هیچ سایتی رو در نتایج عادی جای نمی ده. شما می تونین با استفاده از منابع مختلفی که در اینترنت وجود دارن واسه بهینه سازی سایت و سیستم خود استفاده کنین.
الگوریتم رتبهبندی گوگل دارای بیشتر از ۲۰۰ ملاک جهت رتبهبندی یک سایته. به خاطر این مهندسین سئو میبایست مهمترین این ملاکها رو جهت پیادهسازی موفق سئو بدونن.بعضی از این معیارا عبارتند از:
- لینکا: هر لینک به سایت ما از طرف یک سایت دیگه مثل یک رای مثبت به سایت ما دیده میشه.
- کلمات کلیدی: الگوریتمای موتورهای جستجو، کلمات کلیدی سایت رو یافته و با توجه به موقعیت اونا اولویت بندی می کنه.
- قدمت سایت: هر چه سن سایت بیشتر باشه، موتورهای جستجو اعتماد بیشتری به اون دارن.
- به روز رسانی: سایتایی که زنده و همیشه در حال تغییر محتوا هستن اهمیت خیلی زیادی پیش موتورهای جستجو دارن.
با نبود توجه به SEOوبسایت شما رنکینگ بالا در موتور جستجو نداره و کاربران نمیتوانند به شما دسترسی داشته باشن پس سایت شما در شبکه جهانی اینترنت گم میشه.
اهداف SEO:
سئو باعث شده سایت در صفحه نتایج موتور جستجو از رتبه بهتری بهره مند باشه پس روی آمار بازدید سایت اثر زیادی داره و باعث افزایش فروش اجناس, ایجاد برند و افزایش ترافیک سایت میشه و بهترین وسیله واسه تبلیغاته.
چه کسائی به SEO نیاز دارن؟
اگه شرکت شما توجه به ساخت یک سایت جدید و یا به روز کردن سایت قدیمی خود رو داره باید توجه داشته باشین که واسه پیشرفت باید SEO رو در الویت قرار بدید. به خاطر داشته باشین که SEO شما رو به مسابقه بزرگ می بره و شما رو در بازار معرفی میکنه.
بعضی وقتا ها میشنویم که بعضی از روی راحتانگاری ادعا می کنن که شما به جای سئو می تونین مثلا پاپآپ بخرین و روزانه چندین هزار بازدیدکننده داشته باشین؛ در صورتی که جذب هزار ورودی از موتورهای جستجو، زحمت خیلی زیادی داره. این افراد با معنی بازدیدکنندهی هدف و تبلیغات هدفمند ناآشنا هستن. شما مثلا با خرید پاپآپ، بازدیدکنندهی هدفمندی نخواهید داشت و علاوه بر اون، باز مثلا در مورد پاپآپ، افراد بازدیدکننده معمولا در کمتر از چند ثانیه، صفحهی بازدشده رو میبندند.
ابزارای SEO:
- استفاده از بهترین کلمات کلیدی
- استفاده درست از تگ Title
- انتخاب نام درست فایل فارسی یا انگلیسی
- احتیاط سینتکس واسه استفاده از تگای Title و Meta
- ایجاد یک صفحه با لینکای جالب
- استفاده از مشخصات img در تگای Title و ALT
- استفاده از description در تگ Meta
- معرفی سایت(ثبت سایت)
- فایل اختیاری ولی مهم robots.txt
- استفاده از validator
سئو سایت فعالیتیه که پس از یه مدت پایان پیدا میکنه؟!
نه، سئو یک فعالیت دائمی و دراز مدته. در طول زمان الگوریتمای گوگل تغییر می کنه، وضعیت رقبای شما متفاوت می شه و نیازای شما هم تغییر می کنه. پس سئو یک بخش اساسی و دراز مدت در هر سایت اینترنتیه.
انواع SEO:
سئو درون صفحه (On Page SEO):سئو درون صفحه به کنترل مستقیم کدها و یا محتویات سایت شما مثل متن، تصویر، پیوند و … در ارتباط میشه؛ کلا هر چیزی رو که در سایت خود بارگذاری می کنین مربوط به SEO On Page میشه. این روش پایه تموم سعیهای بهینهسازیه چون جاییه که شما بیشترین کنترل رو روی اون دارین. هر گونه تغییری رو که شما در محتویات سایت خود ایجاد می کنین در نتایج جستجو موثر هستش پس خیلی مهمه که روش SEO On Page بدرستی قبل از روش SEO Off Page انجام شه.
سئو بیرون صفحه (Off Page SEO):بر خلاف روش SEO On Page که پیشرفت سایت با کنترل مستقیم بالایی انجام میشد، روش بهینه سازی بیرون صفحه شامل تموم ارتقاهاییه که در خارج از سایت شما انجام میشه؛ این شامل تموم چیزهاییه که می تونه در گرفتن رتبهبندی بالای سایت شما کمک کنه. SEO Off Page در درجه اول در گرفتن پیوند دهندگان (پیوندهایی که از سایتهای دیگه به سایت شما اشاره می کنن) متمرکز میشه بعد با استفاده از روشهایی که در خارج از سایت انجام میشه به بهینهسازی موتور جستجو میپردازد.
SEO Off Page یک فرآیند نامحدوده که به وسیله مهندسین سئو در جهت گرفتن پیوند دهندگان، اداره میشه.
تکنیکای SEO:
سئو کلاهسفید:به همه تکنیکهای سئو که مورد قبول موتورهای جستجوگر هست و هیچ فریبی در اونا استفاده نشده در دسته تکنیکهای سئو کلاهسفید قرار میگیرند. تکنیکهای سئو کلاهسفید در بخش راهنمای موتورهای جستجو گفته می شه، خلاصه این تکنیکها ایجاد متحوا واسه کاربران نه واسه موتورهای جستجوگر و بعد از ساخت اینجور محتوایی راه رو واسه خزش خزنده موتورهای جستجوگر باز بزاره تا خزنده براحتی بتونه اون رو ایندکس کنه و محتوا رو بفهمد.
تکنیک سئو کلاهسیاه:به تکنیکهایی سئو کلاهسیاه گفته می شه که یا به وسیله موتورهای جستجوگر رد و غیر مفید حساب می شن و یا همراه با فریب هستن.
انواع الگوریتمای سئو گوگل:
-
الگوریتم Trust Rank
الگوریتم Trust Rank یک روش واسه بررسی میزان کیفیت وب سایته.مبنای ایده الگوریتم Trust Rank واسه SEO شبیه به الگوریتم Page Rank واسه SEOه و با بررسی ساختار لینکای سایت ملاک دیگری رو واسه اندازه گیری کیفیت صفحه در رتبه بندی موتورای جستجو ایجاد کرده.یعنی میشه گفت الگوریتم Trust Rank مورد استفاده در مبحث SEO به عنوان پیشرفته الگوریتم Page Rankه.
روش کار الگوریتم Trust Rank:
نقطه شروع الگوریتم انتخاب صفحات خوب یا قابل اعتماد از یک وب سایته این بررسی به این شکل انجام می شه که اگه سایت مورد نظر از سایت معتبر دیگری( Trustه) بک لینک دریافت کنه رتبه Trust خودش افزایش پیدا می کنه.هم اینجور الگوریتم Trust Rank می تونه سایتای اسپم رو پیدا کنه که در اینصورت اندازه گیری منفی انجام داده (یعنی برعکس Page Rank) به معنی اندازه گیری ویژگیای صفحات بد یا یک سایت اسپم. طوریکه الگوریتم Trust Rank واسه بررسی سایتای اسپم و سایتای Trust طرز کاری متفاوت داره و طبق فرمولایی متفاوت این کار رو انجام میده.
با بررسی فرمولای محاسباتی Trust Rank میشه دریافت که مهمترین نکته قابل توجه واسه سئو با استفاده از این الگوریتم بک لینکای دریافتی سایته. که شامل تعداد بک لینکای دریافتی سایت,میزان Trust بودن سایت بک لینک دهنده و هم اینجور تعداد لینکای خروجی سایت بک لینک دهندهه.