بهبود سئو با انتخاب Long Tail Keywords
زمانی که در حال بررسی کلمات کلیدی واسه شغل خود هستین٬ به احتمال زیاد کلمات یک یا دوبخشی رو انتخاب می کنین که باور دارین مخاطبان بیشتر به دنبال اونا هستن. چیزی که نمیدانید اینه که با انتخاب این کلمات در حال صدمه زدن به راه حل سئو خود هستین.
راه حل سئو باید برنامهای باشه تا از راه اون به بهترین نتایج ممکن در بهترین شکل ممکن برسین٬ اما کلماتی که تصور می کنین کاربران اون رو بیشتر جستجو میکنند بهترین کلمات هستن؟ نمیتوان به طور قطعی جواب مثبت یا منفی نشون داد اما بررسیها نشون داده که انتخاب کلمات کلیدی کوتاه ( Short Tail Keyword ) تنها باعث ضربهزدن به راه حل بهینهسازی سایت میشه.
ما در عصر تکنولوژی زندگی میکنیم دستیارهای صوتی مثل سیری یا کورتانا در حال تبدیل به وسیله اصلی کاربران واسه رسیدن به هدف هستن٬ حتی گوگل هم این موضوع رو درک کرده و سعی در تبدیل موتورجستجو خود به دستیار صوتی رو داره. زمانی که کاربران از دستیارهای صوتی سوالی رو میپرسند از کلمهی کلیدی استفاده نمیکنند بلکه با اونا همونجوریکه با باقی مردم صحبت میکنند٬ صحبت میکنند. به بیان دیگه دستیارهای صوتی از اولین ابزارهایی هستن که طبق Long Tail Keywords کار میکنند.
به جای انتخاب کلمات کلیدی کوتاه باید واسه کلمات کلیدی طولانی ( Long Tail Keywords ) برنامه ریزی داشته باشین.
اول از همه بدونین که اگه شمام کلمات کلیدی کوتاه رو انتخاب کنین پیرو راه اکثریت هستین٬ یعنی همه در حال برنامهریزی و فعالیت واسه این کلمات هستن و اگه همه به طرف موضوع خاصی میروند بدونین که امکان استفاده از پتانسیل حداکثری اون واسه شما وجود نداره.به طور مثال اگه کلمهی “بازاریابی” رو جستجو کنین با ۷۲۷/۰۰۰ نتیجه روبهرو می شید٬ این عدد حضور شما به عنوان یک سایت تازهکار یا کمتر فعال در این بخش رو در صفحات اول غیرممکن میکنه. حال اگه کلمهی “بازاریابی درونگرا” رو انتخاب کنین با ۹۱/۰۰۰ نتیجه برخورد می کنین که به مراتب کمتر از کلمهی قبلیه اما هنوزم تعداد بالایی از سایت در این کلمه حضور دارن. اگه مقداری کلمه رو طولانیتر کنیم مثلا “آموزش بازاریابی درونگرا” رو انتخاب کنیم به ۸۱/۰۰۰ نتیجه خواهیم رسید که امکان دیدهشدن سایت رو افزایش میده.
انتخاب کلمهی “بازاریابی” خیلی وسوسه برانگیزه اما اگه شرکت تازهکاری هستین و یا هنوز پتانسیل رقابت با بهترینهای این میدون رو ندارین انتخاب این کلمه به شکست منجر میشه.
فکر نکنین که میگیم راه حل بهینهسازی خود رو از یاد ببرین و با طولانی کردن کلمات از این خونه به اون خونه حرکت کنین و با مشتریان پنهون حرف بزنین٬ نه٬ هدف ما اینه که راه حل بهینهسازی خود رو به سطحی برسونین تا از عواملی که شما رو از بقیه متفاوت میکنه استفاده کنین. پس به مخاطبینی خواهید رسید که احتمال تبدیل اونا به مشتری یک شرکت کوچیک بیشتر است.
نکات مثبت کلمات کلیدی طولانی خیلی عالی هستن:
رقابت کم٬ مقدار جستجوی کمتر و از همه مهمتر جستجوی هدفمندتر
همهی اینا در کنار این که کسی که از راه کلمات کلیدی طولانی وارد سایت میشه به احتمال زیاد از خدمات شما استفاده می کنن چون هدف مشخصی دارن. مثلا اگه در انتخاب کلمات کلیدی کوتاه از هر ۱۰۰ مخاطب ۱ نفر به مشتری تبدیل میشه ( میزان تبدیل CR=1% ) در کلمات کلیدی طولانی از هر ۱۰ مخاطب ۱ نفر به مشتری تبدیل میشه ( میزان تبدیل CR=10% ) که عدد خیلی خوبیه. ( واسه آشنایی بیشتر با میزان تبدیل این مقاله رو بخونین.)
بخش سخت آنجاییه که استفاده از کلمات کلیدی طولانی در محتوا سختتر از کلمات کلیدی کوتاهه. زمانی که از Short Keywords استفاده می کنین کلمات یک یا دوبخشی هستن اما کلمات کلیدی طولانی چندین بخشی هستن و استفاده از اونا به صورتی که طبیعی بهنظر برسه سخته. واسه استفاده از این کلمات باید خلاقیت زیادی داشته باشین و فکر نکنین کلمات رو دقیقا همونجوریکه هست باید مورد استفاده قرار بدید. به طور مثال اگه کلمهی شما “آموزشی بازاریابی درونگرا” است می تونین از کلماتی مثل “منابع آموزشی بازاریابی درونگرا به زبون فارسی” در متن استفاده کنین.
دقت کنین٬ ببینین چقدر کلمات بهتر شدن و چقدر به کاربران در رسیدن به هدف کمک می کنن. مگه هدف شما جز اینه؟ جز این که مخاطبین پیدا کنین که از راه ارائه بهترین نتایج اونا رو قانع کنین تا به مشتری تبدیل شن؟
ضمنا زمانی که شما به این که در انتخاب کلمات از دید مشتری نگاه کنین٬ این باور و تفکر در کل راه حل بازاریابی وارد میشه و اثر دید مشتری رو متوجه می شید.
دنبال راه دیگری واسه انتخاب این جور کلمات هستین؟ خیلی راحت س! یک کلمه رو در گوگل جستجو کنین و از راه پیشنهاداتی که خود گوگل ارائه میکنه می تونین فهمیده باشین که مخاطبان دقیقا به دنبال چه کلماتی هستن.
اگه در زبانی جز فارسی فعالیت می کنین سایتهایی مثل Quora به شما در درک بهتر چیزی که کاربران به دنبال اون هستن خیلی کمک میکنه. سوالهایی که در بخشی کاری شما پرسیده میشه بهترین منبع واسه انتخاب کلمات کلیدی طولانی و تولید محتوا هستن.
در آخر وسایل حرفهای مثل Google Adwords. Google Analytics و Google Webmaster Tools دادههای خیلی زیادی دارن که در صورتی که بتونین از اونا استفاده کنین٬ شک نداشته باشین به بهتر شدن راه حل بهینهسازی و بازاریابی شما کمک می کنن.
کوتاه شاید قشنگ تر باشه اما در موضوع کلمات کلیدی٬ کلمات کلیدی طولانی ممکنه سود بیشتری واسه شرکت در نتایج جستجو داشته باشن.
۵ باور اشتباه در مورد سئو
نزدیک به ۵ سال از روزی که بروزرسانی پاندای گوگل منتشر شد میگذره٬ خیلی بروزرسانی پاندای گوگل رو قدمی بزرگ در رشد فضای وب و بهبود نتایج جستجو میدونن. موردی که شاید خود گوگل هم اون رو قبول داشته باشه و به اون ببالد.
در این پست می خوایم به بررسی ۵ باور اشتباه موجود در سئو بدیم که شاید زمانی استفاده از اونا در سئو پیشنهاد شده و خیلی مفید بود اما الان نه تنها اثر مثبتی ندارن بلکه میتوانند اثر منفی هم داشته باشن.
-
متاتگ کلمات کلیدی
مت کاتز در سال ۲۰۰۹ اعلام کرد که متاتگ کلمات کلیدی (Meta Keywords) دیگه مورد استفاده ی گوگل نیس. بدین معنا که بود و نبود اون تاثیری در بهبود رتبه شما در نتایج جستجو نداره.
این متاتگ با این که نبود استفاده از اون اعلام رسمی شده و چندین سال هم از اعلام اون میگذره هنوز به وسیله خیلی از مدیران وب سایتای فارسی مورد استفادهه. طبق بررسیایی که انجام دادیم از هر ۱۰ سایت فارسی ۸ مورد هنوز از این متاتگ استفاده میکنند.
نکاتی که دانستن اون در مورد این متاتگ مفیده:
- از سال ۲۰۰۹ استفاده ی گوگل از متاتگ کلمات کلیدی قطع شد.
- موتور جستجو بینگ از این متاتگ استفاده ی مثبت نمی کنه اما می تونه در سایت شما اثر منفی بزاره.
- شما با استفاده از این متاتگ در حال پخش مراحل تقریبا سری بهینه سازی سایت خود هستین. افرادی که تخصص بیشتری دارن با بررسی این متاتگ میتوانند به خیلی از برنامه های بهینه سازی پی ببرن و رقبا از اون در سایت خود استفاده کنن.
واسه اطلاعات بیشتر این مقاله رو در یک ادمین بخونین.
-
متاتگ توضیحات
با هم با پخش خبر نبود استفاده ی گوگل از متاتگ کلمات کلیدی در سال ۲۰۰۹ در ادامه اشاره شد که استفاده ی گوگل از توضیحات (Meta Description) هم به عنوان یک عامل در بهینه سازی قطع شده و از این متاتگ به عنوان یک عامل مثبت در رتبه دهی استفاده نخواد کرد.
بررسیامون در سئوموز نشون داد که از هر ۱۰ سایت فارسی کمه کم ۹ مورد از اونا از این متاتگ استفاده میکنند (درستی و یا غلطی استفاده ملاک ما نبوده).اما نکته ای که هست اینه که هنوز خیلی بر این باور هستن که وجود این متاتگ و گذاشتن کلمات کلیدی در اون می تونه در بهبود رتبه سایت اثر مثبت بزاره در صورتی که به هیج وجه اینطور نیس.استفاده ی گوگل از متاتگ توضیحات تنها به عنوان یک بخش واسه نمایش اطلاعات پست به کاربران ختم میشه.
حتی الان طبق بعضی تحقیقات آژانسای مشاوره ی بازاریابی٬ پیشنهاد میشه که در بعضی صفحات از این متاتگ استفاده نکرد.
-
تگهای روبات
کلا استفاده از خود تگهای روبات (Robots) هنوز پیشنهاد میشه و استفاده ی درست از اونا می تونه مفید باشه. اما نحوه ی و جایگاه استفاده از اونا موردیه که شاید خیلی از مدیران وبسایتای فارسی اطلاعی ندارن.
در زیر به چند نکته واسه بهبود استفاده از این تگ اشاره شده:
- استفاده از دستورات Index,Follow به طورکلی نیاز نمی باشه چون وظیفه ی دنبال کردن (Follow) و ایندکس کردن (Index) کاری هست به شکل پیشفرض به وسیله موتورهای جستجو انجام میشه. تنها مورد استفاده از این دستورات به شکل ترکیبی با دیگه دستورات مثل Nofollow یا Noindexه.
- الان طبق آپدیتای جدید گوگل دایرکتوریای ثبت سایت حتی Dmoz و Yahoo Directory ارزش خود رو از دست داده ان اما هنوز این دو دایرکتوری میتوانند مورد استفاده واقع شن. دستورات Noodp,Noydir دستورات پیشنهاد شده از طرف ما هستن واسه گذاشتن در تگ روبات٬ چون اگه کدنویسی صفحات شما دارای مشکل باشه و سایت در دایرکتوریا ثبت شده باشه احتمال ۱ درصدی واسه دریافت اطلاعات از این دایرکتوریا هست و این موضوع می تونه اثر منفی در سئو شما داشته باشه.
- قدرت دستورات روبات از فایل Robots.txt بیشتره.بدین معنا که اگه در ۲ صفحه جدا از هم یکی رو از راه آدرس و فایل Robots.txt بسته باشین و دیگری رو از راه دستورات Noindex,Nofollow احتمال ایندکس نشدن صفحه از راه روبات بیشتره.
-
تبادل یا خرید و فروش لینک
موضوع خرید و فروش لینک و یا تبادل لینک به شکل کلی شاید یکی از موضوعات داغ در بین مدیران وبسایتا در چند پارسال بوده و هنوزم بحثایی در مورد این که خرید لینک یا تبادل لینک مفیده یا مضر در حال انجامه. در بخش آموزشای گوگل به مدیران وبسایتا این موضوع توضیح داده شده٬ اما معمولا توضیحات ارائه شده به وسیله گوگل و تجربیات مشاوران سئو با هم نزدیک نیستن. هستن مواردی که قوانین گوگل با تجربه ها و آزمایشات انجام شده متفاوت باشن. یکی از مهمترین این تفاوتا در بحث تبادل لینک نگاه میشه.
طبق قوانین گوگل خرید وفروش لینک و یا گرفتن هر نوع لینکی که طبیعی نباشه خلاف قوانینه و با سایت مربوطه برخورد میشه.
تجربیات مشاوران سئو و مقالات منتشر شده به وسیله اونا نشون می ده که بحث خرید و فروش لینک به هر صورتی با اون مقابله میشه. اما موضوع تبادل لینک مرکز اختلاف خیلی از متخصصان و گوگله.
گوگل کلا روی خوشی نسبت به تبادل لینک نشون نمیدهد چون باور گوگل برپایه لینکهای مهم در خود محتواه. اما تجربه نشون داده که اگه تبادل لینک با وبسایتای مفید و مهم انجام شه می تونه موثر باشه٬ گرچه انتخاب وبسایتای و تعداد اونا موضوعیه که باید در انتخاب اونا دقت کرد.
واسه اطلاعات در مورد بک لینک و نحوه ی کارکرد اون مقاله زندگی بی بک لینک رو بخونین.
-
طراحی
موضوع طراحی رو شاید بشه مظلوم ترین موضوع در سئو دونست٬ بخشی که کمتر کسی به اون توجه داره و اصلا فکر نمیکنند که می تونه در بهبود سئو سایت موثر باشه.
واسه بررسی اهمیت موضوع طراحی به نکات زیر توجه کنین:
- موتورهای جستجو به ویژه گوگل دیگه از حالت خودکار خارج شده و آدم محور شدن.
- اگه کاربر از سایت راضی باشه گوگل هم راضیه٬ اگه کاربر زمان کمی رو در سایت سپری کنه و در بین صفحات کم حرکت کنه(Bounce Rate پایین) اینا نشونه هایی هستن واسه گوگل از نبود رضایت کاربران از سایت و امتیاز منفی سئو.
طراحی و سئو الان خیلی به هم نزدیک شدن٬ در گذشته شاید خزندها توانایی خوندن فایلای css رو نداشتن اما الان گوگل از مدیران می خواد امکان خوندن این فایلا رو واسه خزندها فراهم کنن. طراحی و کلا تجربه کاربری (UX) به بخش جدانشدنی از سئو تبدیل شده.